2024. április 16. - Csongor
EUR : 393.05
USD : 368.85
Időjárás ikon15°

Szabó Tímea: 2023 Orbán Viktor alatt nem fog enyhülést hozni semmilyen tekintetben

Orbánozással köszönt el 2022-től a mérhetetlen Párbeszéd ügynöke.

„2022 az elmúlt évtizedek legnehezebb éve volt. Az a biztonságérzet és béke, amit az elmúlt évtizedekben mi itthon ismertünk és természetesnek vettünk, Putyin háborúja miatt egy csapásra összetört. Rá kellett ébrednünk, hogy semmit sem lehet adottnak tekinteni, hogy mindent, amit biztosnak és állandónak hittünk, akár egyetlen diktátor öntelt és eszement ámokfutásával tönkre lehet tenni.

2022 az elmúlt évtizedek legnehezebb éve volt. Sokak számára az eddigi minimális anyagi biztonság és stabilitás - amiről pontosan tudtuk, hogy először a neoliberális gazdaságpolitika, aztán az azzal vegyes, kizárólag a legvagyonosabbaknak kedvező, mindent elherdáló tolvajpolitika miatt hosszú távon tarthatatlan lesz – néhány hét leforgása alatt megszűnt. Orbán Viktor minden választási ígéretében hazudott. A KATA eltörlésével súlyosan adót emelt, megszüntette a rezsicsökkentést, eltörölte a benzinárstopot, a brutál inflációval csökkentette a bérek reálértékét és még az uniós pénzeket sem hozta haza.

Végül 2022 az elmúlt évtizedek egyik legnehezebb éve volt azért is, mert a pusztító aszályok és villámárvizek, azaz a szélsőséges időjárás végleg megmutatta, hogy a klímaváltozás nem a jövő, hanem a jelen. Ha nem változtatunk, ha folytatjuk a Föld teljes kizsákmányolását, a természeti kincseink elherdálását, akkor az a világ, amelyet ma ismerünk, tíz év múlva már nem fog – nem úgy fog – létezni. Talán már az utolsó szkeptikusok is ráébredtek, hogy a gyerekeink élhető világa súlyos veszélybe került.

2023 Orbán Viktor alatt nem fog enyhülést hozni semmilyen tekintetben, hiszen Putyin barátsága, a folyamatos saját zsebre politizálás, a természeti környezet pusztítása nem fog alábbhagyni.

A Párbeszéd nem tudja ezeket egy csapásra megváltoztatni, és nem is akarunk olyat ígérni, ami ezt sugallja. Mi a Párbeszédnél azt ígérjük, hogy továbbra is kiállunk a legelesettebbek mellett, és hangot adunk azoknak – pedagógusoknak, egészségügyi dolgozóknak, otthonápolóknak és másoknak – akiknek a szava nem ér el a döntéshozókig.

A Párbeszédnél mi azt ígérjük, hogy továbbra is kompromisszumok nélkül állunk ki a klímaváltozás elleni harcban, az energiaválság megoldása érdekében, az erdőirtás ellen, a környezetünk megóvása érdekében. Alternatívát kínálunk gyerekeink, a fiatalok számára.

Büntessen vagy ordítsa vörösre magát Kövér László, 2023-ban is azok nevében beszélünk és teszünk majd, akik egy emberséges, egészséges és hosszú távon is élhető országban szeretnének élni. Azok nevében, akik itthon akarnak maradni.

Mindenkinek boldog és reményteli új évet kívánok!”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató