2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

A Momentum elnöke keményen beszólt a DK-s polgármestereknek és Baranyi Krisztinának

Gelencsér Ferenc szerint „egy kerületi polgármester elsődleges feladata a kerület lakosságának képviselete”.

44 milliárd forintnyi rezsikompenzációról született döntés hétfőn, a kormány ezzel segíti ki a nehéz helyzetbe került önkormányzatokat. Budapesti kerületek is kapnak ebből a „keretből”, összesen 8 milliárdot. Csakhogy nem mindegyik: egyes DK-s városvezetők és Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármester ugyanis nem ültek tárgyalóasztalhoz.

Mint azt az Index megtudta, Ferencváros már a tárgyalás feltételéül szabott adategyeztetésben sem vett részt, így a Baranyi Krisztina-féle IX. kerület eleve kiesett a „támogatható körből”. A Gyurcsány-párti polgármesterek (Kiss László [III. kerület], László Imre [XI. kerület], Cserdiné Németh Angéla [XV. kerület], Szaniszló Sándor [XVIII. kerület]), valamint az exmomentumos, de immár ugyancsak a DK-val szimpatizáló Déri Tibor (IV. kerület) pedig nem mentek el az egyeztetésre. Az érintettek később közölték, perelnek.

„Egy egy megválasztott képviselőnek mindenkit képviselnie kell”
Minderre reagált közösségi oldalán Gelencsér Ferenc, a Momentum vezetője. Az ellenzéki politikus bejegyzésében felidézte, hogy két és fél évig volt alpolgármester. Majd felhívta arra a figyelmet, hogy, „egy megválasztott képviselőnek mindenkit képviselnie kell, függetlenül attól, hogy az illető hova szavaz. Ez a munkája. Ez a kötelessége.”

Azzal folytatta, hogy leszögezte:

„egy kerületi polgármester elsődleges feladata a kerület lakosságának képviselete.

Úgy tűnik, ma Budapest polgármesterei közül ezt sajnos nem mindenki gondolja így” – jelentette ki a Momentum országgyűlési képviselője.

A vonatkozó bejegyzést alább tekinthetik meg:

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató