2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Ismét elfáradt egy kommunista tanár és beadta a felmondását

Simkó Edit korábban az iskolájában egyedüli pedagógusként élt a polgári engedetlenség eszközével.

„Egy tudatlan ember teljes dilettantizmusa és gonoszsága tükröződik legújabb ötletéből. Milyen ostoba pontok. Milyen aljas pontok. A besúgást, a nemtelen versengést fogja generálni egy rakás éhbérért dolgoztatott rabszolga között, akik majd összevesznek a koncon, mint munkatáborosok a fűrészporkenyéren, vagy káposztatorzson” – írta Pintér Sándorról Simkó Edit Facebookon.

A "pedagógus" egyúttal bejelentette, hogy fel-, vagy ahogy ő fogalmaz, lemond, miután szerdán több részlet is kiderült a Belügyminisztérium tervéről, miszerint évente elvégzett belső teljesítményértékelés alapján 20 százalékkal növelhetnék vagy éppen csökkenthetnék a tanárok fizetését.

Íme a bejelentése:

UP!!!! Ez nem a harc föladása, hanem felerősítése! De mostantól nem "csak" az oktatásért teszem, hanem az embertelen, elnyomó rendszer ellen is!!! Ha sikerül, újra pedagógus leszek legfőbb vágyam szerint: "egy mezei pedagógus".
Ma eldöntöttem beadom a lemondásom.
Pintér volt az utolsó csepp a pohárban, ráadásul mérgező csepp. Egy tudatlan ember teljes dilettantizmusa és gonoszsága tükröződik legújabb ötletéből. Milyen ostoba pontok. Milyen aljas pontok. A besúgást, a nemtelen versengést fogja generálni egy rakás éhbérért dolgoztatott rabszolga között, akik majd összevesznek a koncon, mint munkatáborosok a fűrészporkenyéren, vagy káposztatorzson. A magukat intézményvezetőnek vélők, akik valójában maguk is rabok, hatalommámort kaphatnak, ha gyengék, és kéjjel büntetnek és jutalmaznak. Ha embernek erősek, próbálnak tisztességesen ellavírozni a diktatúrában, védik kollégáikat...de a rendszert hagyják működni. Pintér a köszszolgálatot alázatos szolgálatnak tekinti másokra nézve. A megalázkodás alapelvárás másoktól.
Tehát lemondani tisztességes.
A közalkalmazott nem fel-, hanem lemond.
Ha ezt a rendszert tovább szolgálom, magamat árulom el, és mindazokat, akikkel kapcsolatba kerülök. Egy újabb áttét lennék egy rákbeteg szervezetben.

 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató