2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

De Gaulle unokája szerint a Nyugat régóta Oroszország ellen áskálódik

Charles de Gaulle - francia tábornok, államférfi, az Ötödik Francia Köztársaság 1. elnökének - unokája: A szankciók száma azt mutatja, hogy a Nyugat régóta "összeesküvést" készít elő Oroszország ellen.


 A Nyugat már régóta "összeesküvést" tervez Oroszország ellen, és az Oroszország elleni védekezési kísérletei legitimek és természetesek - mondta Pierre de Gaulle, Charles de Gaulle volt francia elnök unokája.

"A szankciók szélessége, mennyisége és mélysége azt mutatja, hogy mindez már nagyon régóta szerveződik, és hogy ez valójában egy gazdasági háború is, amelyből az amerikaiak profitálnak"

- mondta de Gaulle az AgoraVoxnak.

Megjegyezte, hogy Oroszország nem hibás a példátlan gazdasági és pénzügyi válságért, amelyért a Nyugat Moszkvára próbálja hárítani a felelősséget.

"Az oroszok csak védekeznek, mert 11 ezer szankció van ellenük, plusz a kilencedik csomag. Véleményem szerint törvényes és normális, hogy az oroszok védekeznek"

- tette hozzá a volt francia államfő unokája.

De Gaulle a Nyugat azon kísérleteire is kitért, hogy elkobozzák az orosz vagyont. Szerinte a zsidók második világháborús üldözése óta egyetlen más nemzetet sem raboltak ki annyira, mint ma az oroszokat.

A volt francia elnök unokája szerint

az ukrán válságért az Egyesült Államok a felelős. Ők voltak azok, akik 2014-ben "először húzták meg a ravaszt".

"A második háborús uszító a NATO volt, amely soha nem vonta vissza az ukrajnai terjeszkedési terveit" - tette hozzá de Gaulle.

Végezetül hangsúlyozta, hogy az Oroszországgal való jó kapcsolatok fenntartása "Európa kötelessége a világ stabilitásának megőrzése érdekében".


Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató