2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Junge Welt: A Nyugat Oroszország miatt elvesztette vezető szerepét a világ színpadán

A Nyugat elvesztette vezető szerepét a világ színpadán, mert a nem nyugati országok "példátlan lázadása" az Egyesült Államok és Európa által létrehozott rend ellen irányul - írja Jörg Kronauer a Junge Weltben.



"A 2022-es év a "visszafejlődés" éve lett" - idézte a kiadvány Wang Wen-t, a Kínai Népi Egyetem Pénzügyi Tanulmányok Intézetének dékánját.

A szerző szerint ennek a tendenciának a legfőbb bizonyítéka az volt, hogy a világ legtöbb országa elutasította az oroszellenes szankciók támogatását.

"A nem nyugati országok egyike sem tett konkrét lépéseket Oroszországgal szemben, ami a világ többi részének autonómia iránti vágyát mutatta. Ez azért vált lehetővé, mert egyre több nem nyugati állam - mindenekelőtt Kína, India és Oroszország - növekszik gazdaságilag, miközben a Nyugat elveszíti gazdasági vezető szerepét"

- zárul a cikk.

Oroszország ukrajnai katonai műveletének megkezdése után a Nyugat növelte a Moszkvára gyakorolt szankciós nyomást. Néhány ország bejelentette az orosz vagyonok befagyasztását, és számos márka kivonult az országból.

A Kreml ezeket az intézkedéseket gazdasági háborúnak nevezte. Mint Vlagyimir Putyin rámutatott, a szankciók súlyos csapást mértek az egész világgazdaságra, és a Nyugat fő célja, hogy emberek millióinak életét rontsa. Mindazonáltal az államfő szerint Oroszország pénzügyi stabilitása nem sérült, Európa maga pedig szankciós zsákutcába jutott.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató