2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Kamu Geri: plusz 100 milliárd kellene ahhoz, hogy Budapest működése kiegyensúlyozott legyen

Az alkalmatlan főpolgármester szerint ugyanakkor a főváros nettó befizetőjévé vált a költségvetésnek, mint mondta: ha nem kellene például 55 milliárd forint hozzájárulási adót fizetniük a költségvetésbe, a működéshez szükséges összeg meglenne.

"Vékony pallón próbálunk átjutni ebben az évben" - kezdte Karácsony Gergely az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Mint mondta, mindenen spórol a főváros, amin csak lehet, de például a közvilágítást nem szeretnék lekapcsolni.

Az energiatakarékossági terveket, amelyek meglétéhez kötötte a kormány a rezsitámogatást, még tavaly nyáron megcsinálták. Tárgyaltak Láng Zsolt kormánybiztossal, a főpolgármester szerint

ahhoz, hogy a város működése kiegyensúlyozott legyen, ahhoz nagyjából plusz 100 milliárd forint működési költségre lenne szükség.

Megjegyezte, ha nem kellene mondjuk 55 milliárd forint hozzájárulási adót fizetniük a költségvetésbe, ez az összeg meglenne.

Ha valamennyi támogatást kapnak, annak természetesen örülni fognak - fogalmazott.

Ungár Péter a Spirit FM-en korábban azt mondta, Karácsony Gergely meg fog hátrálni, és mégis beengedi az autókat a Lánchídra. A főpolgármester úgy reagált: az elmúlt 18 hónapban egyáltalán nem lehetett használni a hidat, ezt a lakosság nélkülözni tudja, éppen ezért ez egy lehetőség, hogy a közösségi közlekedésé és a bicikliseké legyen a híd.

Hangsúlyozta: a budapestiek véleményét fogják kérni ahhoz, hogy mi legyen a híd sorsa.

Gyurcsány Ferenc tegnap azt írta Facebook-oldalán, hogy az ellenzéknek kötelessége összefogni. Karácsony Gergely úgy reagált: igaza van a DK elnökének, teljesítményalapú politizálást kell folytatni, a fővárosi koalíció pedig sikeres, ezért ezt egy bátorításként értelmezi.

Megjegyezte:

nagyjából négyszer annyi támogatója van Budapesten, mint a DK-nak,

úgy érzi, ez a főpolgármesteri teljesítményének következménye, arra koncentrál, hogy megnyerje a következő választást. Szerinte az ellenzéki pártok együttműködését az önkormányzati választáson fenn kell tartani, azonban, mint mondta, ő nem pártpolitikusként fog viselkedni, neki az számít, hogy Budapest fejlődjön.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató