2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Nekiment a transzgender propagandának Matovič volt szlovák kormányfő

„Apák és anyák, ne legyetek figyelmetlenek, a transzgender propaganda naponta ömlik a gyerekekre a közösségi médiumokból” – üzente Igor Matovič, aki hosszas posztban osztotta ki a transzügyi aktivizmust.

A korábbi szlovák miniszterelnök, az Egyszerű Emberek és Független Személyiségek párt elnöke

facebookos posztsorozatban intézett hosszas kirohanást transzügyekben.

„Egyes emberek a saját céljaik érdekében inkább becsukják a szemüket és nem akarják meglátni a gonoszt. Nem azért, mert nem képesek meglátni, látják ők jól, de ha úgy tesznek, hogy nem látják, abból előnyük származik. Sajnos. A politikában az ilyen viselkedés még veszélyesebb. Az emberek azért választanak meg minket, hogy az igazságot őrizzük, és nem azért, hogy azt lecseréljük személyes előnyökért. Sajnos mégis sok ilyen embert látok a politikában. Valaki inkább úgy tesz, hogy nem látja a gonoszt, annak érdekében, hogy felkerüljön a választási listára. Vagy mert előre be van szarva a pro(a)gresszív média esetleges lincselésétől. Ez a helyzet az LGBTIXYZ+ agresszív propagandájával is. Akiktől bátorságot várnál és azt, hogy felborogassák az asztalokat a templomban, gyáván hallgatnak, mert félnek. Hallgatnak, mert egy dicséret a Denník N-től (liberális szlovák lap – a szerk.) értékesebb, mint gyermekek ezreinek tönkretett élete. A lelkiismeret és az igazságért való harc elcserélése a médiamanipulátorok kívánságainak teljesítésére, nos az a pokolba vezető út, seggfejek” – fogalmazott nem túl finoman a volt kormányfő és pártelnök egy posztjában.

A vele vitába szállók miatt aztán hamarosan újabb posztot is írt Matovič.

Matúš Kostolný Denník N-főszerkesztőnek üzenve azt írta: nem mer a tükörbe nézni és beismerni, hogy mennyi gonoszságot terjeszt az igazság eltorzításával, különösen, amikor azt terjesztik a lapjában, hogy a gyerekek nemváltása boldogsághoz vezet.

Matovič szerint ő nem a transzgender embereket támadta, hanem az olyan embereket nevezte gonosznak, mint a szlovák főszerkesztő,

aki szerinte hülyeségekkel tömi a fiatalok fejét és nem gondolnak ennek következményeire.

„Ilyen emberek ezrei vannak Nyugaton, akik ma felelősek több ezer elrontott emberi életért, akik egy pszichológus vagy pszichiáter megkeresése helyett a nemváltást választják” – folytatta a politikus, aki aztán egy tanácsot is megfogalmazott a főszerkesztőnek:

„Ne félj attól, hogy az igazságot mondd el nekik, ne bántsd őket tovább. Igen, a lobbi nem fog tovább dicsérni téged, viszont az igazságot fogod terjeszteni, nem pedig mesterkélt hazugságokat, amik életeket pusztítanak el.”

A szlovák exkormányfő így folytatta: „Hőst játszol, aki az áldozatokat védené, de a valóságban te vagy az elkövető. Te vagy egy újság főszerkesztője, ami veszélyes propagandát terjeszt a szlovákiai gyerekek körében, aminek a vége boldogtalan gyerekek és szülők lesznek.”

Leszögezte:

„Még egyszer: Én nem hívtam a transzgender embereket perverznek. Én a propagandát, a gyerekeken végzett kísérleteket és a te gyakorlatodat neveztem perverznek.”


Végül a szülőknek azt üzente a volt miniszterelnök:

„Apák és anyák, ne legyetek figyelmetlenek, a transzgender propaganda naponta ömlik a gyerekekre a közösségi médiumokból, a szlovák médiából. Ez egy veszélyes propaganda, ami lassan ahhoz fog vezetni, hogy az iskolákban nem fogunk olyan gyereket találni, aki nem transzneműnek, genderfluidnak vagy nem-binárisnak vallja majd magát.”


Matovič szerint az egészséges szexuális fejlődés helyett a gyerekek éjjel azon fognak gondolkodni, hogy valószínűleg ők is különböznek. Ez aztán szerinte öngyilkos tendenciákhoz fog vezetni, akár majd a korai nemváltáshoz, ami aztán tragédiákat okozhat. „Miért csinálják ezt a gyerekekkel? Nem tudom? Betegek” – zárja posztját Igor Matovič.

Az Egyszerű Emberek párt elnöke 2020-ban alakíthatott kormányt Szlovákiában. A négypárti koalíció belső vitái miatt 2021 végén adta át a kormány vezetését jobbkezének, Eduard Hegernek, aki a mai napig vezeti az északi szomszédunkat. Matovič 2020. június 4-ének előestéjén,

Trianon századik évfordulóján gesztus értékű beszéddel üzent a felvidéki magyaroknak.
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató