2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Ki kell élvezni a kora tavaszias időt, hamarosan visszatér az eső

Hétvégén sem várható havazás Magyarország területén, szombaton és vasárnap is marad az évszakhoz képest enyhébb, sok helyen kora tavaszias idő. Érdemes kihasználni az enyhébb időt, hétfőn már sok csapadékra lehet számítani.

                             


Szombat hajnalra, reggelre főként a Dunántúlon és északon többfelé pára, sűrű köd képződhet, északkeleten kisebb eső is előfordulhat. Napközben aztán az ország legnagyobb részén helyen hosszabb időre kisüt a nap.

A Dunántúlon kisebb szitálás a délutáni, esti órákban is kialakulhat. A maximumok 4-12 fok között alakulhatnak. Január 7-én egyébként várható fronthatás, a melegedésre érzékenyek körében viszont előfordulhat migrén.

Vasárnap sokfelé lesz párás, ködös a reggel, majd napközben a feltámadó délies szél hatására a köd ritkulásnak indulhat a legtöbb helyen, északon viszont egész nap tartósan megmaradhat. A hőmérők északon 5 és 8, máshol 9 és 15 fokot mutathatnak.Hétfőn az erősen felhős, borult égből nyugat felől egyre többfelé várható eső, zápor, akár 11 milliméter csapadék is lehullhat országszerte. Kedden aztán egy hidegfront éri el Magyarországot. Napközben 4-9 fokra számíthatunk, miközben a Dunántúlon viharossá fokozódik az északnyugati szél – írja az Időkép.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató