2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Marseille: Molotov-koktélt dobtak a török főkonzulátusra, két kurdot letartóztattak

A marseille-i török főkonzulátusra csütörtök este több Molotov-koktélt dobtak - tudta meg a Le Figaro január 6-án, pénteken rendőrségi forrásból, megerősítve a BFM Provence hírét.

A támadás két héttel azután történt, hogy három kurdot meggyilkoltak egy párizsi kulturális központban. 

A támadás hajnali 2 óra körül történt, több szemtanú jelentette a rendőrségnek. Négy személyt láttak a bűncselekmény helyszínén, mielőtt elmenekültek. Kettőt szeélyt vettek őrizetbe a hatóságok, ketten továbbra is szöksében vannak.

A rendőrség őrizetében a két gyanúsított bevallotta, hogy kurdok. A rendőrség nem ismerte őket. Vizsgálatot indítottak ellenük. Ez a támadás több mint két héttel azután történt, hogy december 23-án három embert meggyilkoltak egy párizsi kurd kulturális központban. A fő gyanúsított, William M. azt mondta, hogy "mindig is migránsokat, külföldieket akart meggyilkolni". A kurd közösség továbbra is kételkedik ebben a "rasszista" indítékban. Ehelyett a tragédia másnapján társult szóvivőinek hangján keresztül a Kurdisztáni Munkáspárttal (PKK) háborúban álló Recep Tayyip Erdogan török elnök rezsimjét vádolta.

 

Bede Zsolt - Vadhajtasok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató