2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Gyöngyösi Márton írt a Jobbikból kilépett Varga Ferencnek: Becsaptál minket és az ügyünket

„Nem igazán értem, miért? Vitáid voltak a képviselőtársaiddal? Nos, ilyen a politika. Ez nem a bolsevik párt és nem is a Fidesz” – az elnök levélben kereste meg volt párttársát, a Jobbikból kilépett roma politikust.

Gyöngyösi Márton, a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnöke hosszú nyílt levelet írt Varga Ferencnek, a Jobbikból kilépett roma politikusnak. Mint Gyöngyösi írta, Varga Ferenc „nem mindennapi kiváltságban részesült”: „a Jobbik számos, évek óta keményen dolgozó, magát képző, tehetséges tagját előzted meg, és ülhettél be az Országgyűlésbe úgy, hogy szinte nem is ismertünk még”.

Nem érti Gyöngyösi, hogy miért lépett ki Varga
Gyöngyösi a nyílt levélben hosszan kérdezgette Vargát, hogy megtudja a kilépés indokát: „Nem igazán értem, miért? Vitáid voltak a képviselőtársaiddal? Nos, ilyen a politika. Ez nem a bolsevik párt és nem is a Fidesz, ahol mindenkinek mindenkivel mindenben száz százalékosan egyet kell érteni.

Úgy gondolod, hogy nem tudod jobbikos képviselőként szolgálni a szavazóidat? Melyik szavazóidat, kedves Feri?
Te meg sem mérettetted magad egyéni körzetben. Minden szavazat, amelynek köszönhetően ma a Parlamentben ülsz, a Jobbik listájára érkezett. A Te szavazóid azok az emberek, akik a Jobbikra szavaztak, és akiket Te most elárultál. Azt reméled, hogy független képviselőként majd jobban fogsz dolgozni? Hát nem tanultál semmit az elmúlt fél évben, amióta képviselő vagy? Nem tudod, hogy egy független képviselőnek még annyi lehetősége sincsen, mint annak, aki egy frakció tagja? Azt mondod, hogy a cigányságot akarod szolgálni. Mégis hogyan? Hajnali 2-kor napirend után elmondott beszédekkel? És akkor a legrosszabbat már fel sem hozom: ha esetleg külső hatásra döntöttél úgy, hogy elhagyod a közösséget, amelytől bizalmat és képviselői helyet kaptál.”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató