2024. április 16. - Csongor
EUR : 393.05
USD : 368.85
Időjárás ikon15°

KIM: Magyarország nem fogadja el, hogy az Európai Bizottság diszkriminatívan kizárja a magyar egyetemeket

Az Európai Bizottság decemberi döntése a jelenleg futó csereprogramokat nem érinti a közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítványokra vonatkozóan – hangsúlyozza hétfői közleményében a Kulturális és Innovációs Minisztérium. Mint kiemelik, a kormány a márciusi határidőig folyamatosan egyeztet a felsőoktatást érintő források további zavartalan biztosításáról.

 
A közlemény szerint a jelenleg futó és 2023-ban az egyetemek által pályáztatott felsőoktatási hallgatói, oktatói csereprogramokat nem érinti az Európai Bizottság tavaly év végi döntése. Az erre vonatkozó pénzügyi keretek biztosítottak, így a hallgatókat semmilyen hátrány nem érheti.

Magyarország minden vállalását teljesítette, így nem fogadja el az Európai Bizottság azon döntését, amely a közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítványok és az általuk fenntartott egyetemek direkt uniós pályázatokból való diszkriminatív kizárását tartalmazza. Ennek tisztázására, hasonlóan más uniós forrásokhoz 2023. március 16-ig kerül sor

-írta a Kulturális és Innovációs Minisztérium.

(MTI)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató