2024. április 20. - Tivadar
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Merkel egykori főelhárítója: miért tesszük ki magunkat egy nukleáris konfliktus veszélyének?

Maassen figyelmeztet: "Németország most orosz támadások célpontjává válhat" - írja a Bennfentes.


"Mi tehát részesei vagyunk a háborúnak - Oroszország ellen" - kommentálta Hans-Georg Maassen, a német alkotmányvédelmi hivatal volt elnöke egy televíziós talkshow-ban Berlin döntését, hogy harckocsikat szállít Ukrajnának. Különösen azt bírálta: "Nem volt nyilvános vita erről."

"Ha nem kötszercsomagokat, hanem fegyvereket szállítunk, akkor természetesen fennáll a veszélye annak, hogy háború részeseivé válunk"

- kommentálta Hans-Georg Maassen (60), a német belügyi hírszerzés volt elnöke a német kormány mostani döntését, miszerint Marder páncélozott harckocsikat szállít az ukrán hadseregnek.

Massen hangsúlyozta, hogy hiányolja az egyértelmű németországi akaratképződést ehhez a feltehetően nagy jelentőségű lépéshez: "Nem volt róla nyilvános vita" - fogalmazott.
Németország orosz támadások célpontjává válhat

Az alkotmányvédelmi szakértő a televíziós beszélgetőműsorban azt is bírálta: "Ijesztő, hogy most megint milyen sokan kiabálják, hogy 'hurrá'. Nem annyira az utcán, mint inkább a szerkesztőségekben. Egyesek egyenesen a Kremlbe szeretnének bevonulni, hogy Putyint kivonják onnan."

Hans-Georg Massen figyelmeztet:

"Ezekkel a fegyverszállításokkal orosz támadások célpontjává válhatunk. Ez azt jelenti: Németországot belerángatják egy háborúba - anélkül, hogy saját háborús céljaink lennének."

Massen: "Ukrajna nem a szabadság bástyája"

A német Alkotmányvédelmi Hivatal volt elnöke továbbá Ukrajnáról azt mondta: "Ukrajna nem a Nyugat bástyája az emberi jogok, a szabadság és a béke tekintetében - nem az. Még akkor sem, ha a német újságok és a közszolgálati műsorszolgáltatók mást mondanak."

Massen ezután azt kérdezte beszélgetőpartnereitől:

"Miért tesszük ki magunkat egy nukleáris konfrontációnak?"

Németország hosszas habozás után most páncélozott személyszállító járműveket szállít az ukrán fegyveres erőknek. Az azonban még mindig nyitott, hogy hányat. Kezdetben 40 Mardert szállítanak, egy olyan bevált rendszert, amely az 1970-es évek óta létezik.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató