2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Timmermans is ellátogatott Kijevbe

Denisz Smihal ukrán miniszterelnök bejelentette, hogy Ukrajnába látogatott az Európai Bizottság ügyvezető alelnöke, Frans Timmermans.

Az ukrán miniszterelnök beszámolt Frans Timmermansnak, az Európai Bizottság ügyvezető alelnökének látogatásáról, és az Európai Bizottság Kijevvel való szolidaritásának tanúságtételének nevezte látogatását.


"Köszönjük Frans Timmermansnak a látogatást és az EU szolidaritásának újabb jelét államunkkal a gyorssegélyek és a háború utáni újjáépítés ügyében" - írta Smihal a Telegram-csatornáján.

Elmondta, hogy a Timmermansszal folytatott találkozója során megköszönte az Európai Bizottságnak az Ukrajnának nyújtott pénzügyi támogatást, és megvitatta vele az ukrán energetikai infrastruktúra állapotát is. A Miniszteri Kabinet honlapja szerint Smihal hangsúlyozta Kijev támogatásának fontosságát az elektromos berendezések szállítása, az EU-ból származó villamosenergia-import és az Oroszország elleni szankciók tekintetében.

"Az Ön látogatása az EU, az EB szolidaritásának újabb bizonyítéka, valamint a hosszú távú kapcsolatok, az együttműködés jele" - tette hozzá az ukrán miniszterelnök.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató