2024. április 25. - Márk
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

A Zelenszkij-rezsim közelgő végét jósolja egy ukrán közgazdász

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és társai politikai karrierjük végét jelenti, ha a Kevin McCarthy házelnök által vezetett amerikai kongresszus felfedezi a Kijevnek történő fegyverszállítások korrupciós elemeit – jelentette ki Oleh Szoszkin közgazdász, Leonyid Kucsma volt elnök egykori tanácsadója a YouTube csatornáján.

“EGY KI NEM MONDOTT FELTÉTELT SZABTAK ENNEK A MCCARTHYNAK, HOGY  KOMOLYAN VIZSGÁLJA MEG  EZT A PÉNZT, AMIT UKRAJNÁNAK ADTAK, ÉS HOGY NINCS-E OTT KORRUPCIÓS ÖSSZETEVŐ, AZAZ PÉNZ, AMI PÉNZMOSÁSRA MENT, MAJD BIDEN FIÁN KERESZTÜL VISSZAKERÜLT BIDENHEZ ÉS A DEMOKRATA PÁRTHOZ.  TERMÉSZETESEN, HA A REPUBLIKÁNUSOK EZT MOST LELEPLEZIK, ÉS HIRTELEN KIDERÜL, HOGY IGAZ, AKKOR A ZELENSZKIJ-REZSIMNEK VÉGE “ – MONDTA.

Januárban a republikánus Kevin McCarthyt választották meg az amerikai képviselőház elnökévé, és kijelentette, hogy nem fogja hagyni, hogy folytatódjon az Ukrajna számára kiosztott “üres csekkek” gyakorlata, amelynek keretében több tízmilliárd dollárt osztanak ki ellenőrzés és elszámoltathatóság nélkül.

Párttársai már korábban figyelmeztették, hogy szigorítani fogják a Kijevnek nyújtott segélyek felügyeletét. Novemberben törvényjavaslatot nyújtottak be a kiutalt pénzeszközök ellenőrzésére.

Oroszország ukrajnai különleges műveletének kezdete óta az Egyesült Államok és szövetségesei több milliárd dollár értékű katonai felszereléssel látták el az ukrán erőket. Moszkva többször rámutatott, hogy a Nyugat a konfliktus elhúzására törekszik.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató