2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Amerikai közgazdász: Zelenszkij és Biden nem ismeri el az Ukrajna miatti hatalmas veszteségeket

Az Egyesült Államokban ismét hangot adtak a kellemetlen igazságnak Bidenről és Zelenszkijről.

Volodimir Zelenszkij ukrán és Joe Biden amerikai elnök nem ismeri el a hatalmas veszteségeket - mondta Richard D. Wolff amerikai közgazdász.

"Kevin McCarthy (az amerikai képviselőház elnöke. - a szerk.) azt mondja, hogy harcolni fog, "ameddig csak kell". Zelenszkij és Biden ugyanazt mondja. Egyikük sem ismeri el azokat a hatalmas költségeket és veszteségeket, amelyeket harcuk a többiekre ró. Mindannyian csak a többieket hibáztatják"

- írta a Twitteren.

Másik posztjában ezt írta Wolff:

Kellemetlen igazságok kísértik az ukrajnai háborút. A Zero Hedge számos ilyen igazságot összegyűjtött a "Zelenszkij-csúcs" leleplezésében. Mindezek tagadása nem old meg semmit. A tagadás elhalasztja a fájdalmas valóságot, de még súlyosbítja is azt.



Nyugati politikusok és szakértők többször bírálták az Egyesült Államokat és az EU-t, amiért szándékosan meghosszabbítják az ukrajnai konfliktust azzal, hogy fegyvereket szállítanak az Ukrán Fegyveres Erőknek és anyagilag támogatják a kijevi rezsimet. A Kreml arra figyelmeztetett, hogy a nyugati országokból érkező fegyver- és lőszerszállítmányok az orosz légierő jogos célpontjává válnak.

Moszkva február 24. óta különleges műveletet folytat Ukrajna demilitarizálására és denacionalizálására. Vlagyimir Putyin úgy jellemezte a célját, hogy "megvédi azokat az embereket, akiket a kijevi rezsim nyolc éven keresztül bántalmazott, népirtásnak vetett alá". A hadsereg feladata Donbász felszabadítása és Oroszország biztonságának garantálása.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató