2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Zelenszkij bejelentette: nem lesz harmadik világháború

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök beszédet mondott a Golden Globe-díj-átadó közönségéhez.

Ez nem trilógia, nem lesz harmadik világháború

– hangsúlyozta.

A Variety szerint Ukrajna elnökét Sean Penn színész és rendező mutatta be. Zelenszkijjel tavaly novemberben találkozott Kijevben, amikor dokumentumfilmet forgatott Ukrajnáról.

„A lázadó iráni fiatalok túlvilági bátorságától kezdve a kitartó afganisztáni női mozgalomig egyértelműen arra emlékeztetnek bennünket, hogy az álmodozás szabadsága nem emberi luxus, hanem emberi szükséglet, amelyért meg kell küzdeni. Büszke vagyok, hogy olyan személyt mutathatok be, aki, ha az álmodozás szabadsága lándzsa lenne, ma este a legélesebb lándzsahegyet képviselné” – mondta Sean Penn.

Zelenszkij ezután videón keresztül szólt a közönséghez, felidézve a Golden Globe-gála 1944-es elindulását. Folytatta azzal, hogy „most 2023-at írunk, az ukrajnai háborúnak még nincs vége, de fordult a kocka”. A közönség éljenzett, amikor Zelenszkij elnök előre bejelentette győzelmét az orosz–ukrán háborúban.

Már most világos, hogy ki győz. Még hátravannak harcok és könnyek, de most már biztosan meg tudom mondani, hogy kik voltak az előző év legjobbjai, ti voltatok azok. A szabad világ szabad emberei. Azok, akik a szabad ukrán nép támogatása körül egyesültek a közös szabadságharcunkban

– mondta Zelenszkij a díjátadón

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató