2024. március 29. - Auguszta
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

A magyarok többsége szerint korrupt a brüsszeli vezetés

Éppen története legnagyobb korrupciós botránya ássa alá Brüsszel hitelességét, olvasható a Nézőpont Intézet friss kutatásában.

A magyarok több mint fele (54 százalék) korruptnak tartja az Európai Unió vezetését, de még a kormánykritikus szavazók harmada (31 százalék) is meg van erről győződve – olvasható a Nézőpont intézet legfrissebb felmérésben. Miközben az Európai Parlament a korrupcióra hivatkozva tartana vissza uniós forrásokat,

éppen története legnagyobb korrupciós botránya ássa alá Brüsszel hitelességét.

A magyarok több mint fele (54 százalék) korruptnak tartja az Európai Unió vezetését, s mindössze fele annyian (28 százalék) vannak meggyőződve ennek ellenkezőjéről. A kormánypártiak jóval nagyobb arányban (70 százalék) vélekednek negatívan a brüsszeli politikáról ebben a kérdésben, s mindössze 14 százalék gondolja, hogy az uniós vezetés mindent egybevetve nem korrupt.

A kormánykritikusok fele továbbra sem hiszi korruptnak a brüsszeli vezetést (52 százalék), míg az ellenzéki szavazók másik fele nincs megbizonyosodva annak ártatlanságáról, mintegy harmaduk (31 százalék) pedig szintén igazoltnak látja a korrupció vádját.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató