2024. március 29. - Auguszta
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Árnyékkormány: Orbánék terrorizálják a tanárokat

A DK szerint az Orbán-kormány "új szintre emelte a tanárok terrorizálását"

Az Árnyékkormány közleménye szerint félelem uralkodik az iskolákban, mert béremelés helyett Orbán újabb kirúgásokkal fenyegeti a tanárokat. 

A DK szerint "új szintre emelte a tanárok terrorizálását" az Orbán-kormány: egy friss rendelet értelmében ugyanis egy éven belül bármikor kirúghatják azokat a pedagógusokat, akik a törvényes sztrájk ellehetetlenítése miatt polgári engedetlenség keretében szüntetik be a munkát. Vagyis akár egy éven keresztül, minden egyes nap félelemmel telve léphet ki a diákjai elé az a tanár, aki egyszer is fel merte emelni a hangját a megalázó, megélhetésre sem elegendő pedagógusbérek ellen - írta Barkóczi Balázs, az oktatási és kulturális árnyékminiszter. 

Közleményében kiemelte, az Árnyékkormány szerint a félelem légkörit teremti meg az iskolákban az Orbán-kormány ahelyett, hogy tisztességes bért fizetne a pedagógusoknak. Szerintük 45 százalékos emelésre van szükség, mert az "orbáni infláció" felemészti a tanárok fizetését. 

Orbán Viktort hidegen hagyja a tanárok megélhetése, mert csak a pedagógusok megfélemlítését tartja elég hatékonynak. Ezért az Árnyékkormány Magyarország egyetlen reménye arra, hogy többé egyetlen tanárt se fenyegethessen Orbán Viktor bosszúja - Árnyékkormány.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató