2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Kamu Geri: Saját szememmel láttam, amiről azt gondoltam, elképzelhetetlen

„Nagyon fontos volt számomra az ukrajnai út. Saját szememmel láthattam azt, amiről pár hónappal ezelőtt még azt gondoltuk, hogy elképzelhetetlen” – írta közösségi oldalán megosztott bejegyzésében Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere kijevi látogatásáról.

Azok az országok, amiket képviselünk a visegrádi négyek főpolgármestereiként, Lengyelország, Csehország, Szlovákia és Magyarország, mind nagyon sokat szenvedett a XX. században. Mind éltünk szovjet megszállás alatt. Pontosan tudjuk, hogy milyen fontos az európai integráció, ezért alapítottuk meg a Pact of Free Citiest, azaz a Szabad Városok Szövetségét. Békét és a népek közötti szolidaritást szeretnénk Európában

– olvasható a bejegyzésben. Hozzátette: számára nagy fájdalom, hogy „ebben a teljesen egyértelmű helyzetben, amikor van egy agresszor, és van egy áldozat, a magyar kormány összemossa a kettőt, és nem őszinte politikát folytat. Megszavazza a szankciókat, majd kampányt folytat a szankciók ellen. Békéről beszél, de nem teszi hozzá, hogy béke akkor lehet, ha az agresszor felhagy a másik ország megszállásával”.

Hangsúlyozta azonban, hogy egy ország népe sem hibáztatható azért, amit a kormánya tesz. Reményét fejezte ki, hogy a legtöbb magyar békét akar, és a háborúból „a megtámadott áldozat, azaz Ukrajna kerül ki győztesen”.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató