2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Anglikán püspök kampányol az azonos nemű párok házassága mellett

Itt tart a "haladó" Nyugat...

John Inge, Worcester püspöke nyílt levélben kérte az egyházat, hogy gondolják újra az "LMBTQ-ellenes" egyházi politikát.

“Eljött az ideje, hogy az anglikán egyház ünnepelje és megtisztelje a monogám, hűséges azonos nemű kapcsolatokat”

– írja a püspök.

 “Nem adnék össze templomban egy azonos nemű párt, mint ahogyan nem vettem volna részt egy nő püspökké szentelésében sem, mielőtt az anglikán egyház ezt engedélyezte volna. Azonban amellett érveltem, hogy el kell térni attól, amit a Szentírás és az egyház hagyománya évszázadokon át általános felfogásként követelt meg.” - teszi hozzá.

Azt írja, számos monogám, hűséges, jó kapcsolatot figyelt meg azonos nemű párok között, ezért "nem hiszi, hogy ez bűnös dolog kellene, hogy legyen".

“Kénytelen voltam feltenni magamnak a kérdést: hogyan lehet az egyház tanítása jó hír az Isten képmására teremtett meleg embereknek? Kötelességemnek érzem, hogy – meglehetősen későn – azt mondjam, hogy nem az.” 

A püspök bocsánatot is kért az LMBTQ-közösségtől: “Bocsánatot kérek mindazoktól, akiket hallgatásommal a múltban megbántottam. Visszafogottságomat az egyház egysége iránti elkötelezettség motiválta.”

Egy 2022-es felmérés szerint egyébként az anglikán egyház tagjainak 55%-a támogatná az azonos neműek házasságát. Két évvel korábban ez még csak 48% volt - írja a homoszexuálisok blogja.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató