2024. április 20. - Tivadar
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Mosolyogva üzeni a rendőrgyilkos, hogy tiszta a lelkiismerete

A Bors valahogy bejutott abba a fővárosi kórházba, ahol a rendőrség őrzi a csütörtök éjjel rendőrökre késsel támadó gyanúsítottat. Ez meglehetősen szokatlan, ugyanis ahogy a lap is megjegyzi, a kórházban hatalmas a rendőri készültség, az épület előtt is rendőrautók állnak.

A támadó, akinek letartóztatását szombaton indítványozta az ügyészség, a traumatológián fekszik, és magánál van. A lap szerint „szívélyesen üdvözölte” újságírójukat, majd arra a kérdésre, igaz-e a hír, hogy a lövés miatt amputálni kellett a lábát, „mosolyogva” megmutatta, hogy megvan mind a két a lába, azokat csak kötés borítja.

A kórterembe bejutó újságíró azt is megkérdezte a férfitól, hogy tiszta-e a lelkiismerete azok után, hogy a támadása következtében egy 29 éves rendőr életet vesztette, mire azt felelte,

„általában tiszta a lelkiismeretem”.

Mint ismert, a férfi nem tett vallomást a kihallgatása során, és panaszt tett a gyanúsítás ellen. A Bors újságíróját ezután megkérték a rendőrök, hogy hagyja el a kórtermet.

Az ügyészség szombati közleményéből kiderült, hogy a támadó büntetett előéletű. Korábban is erőszakos bűncselekmények miatt ítélték el, garázdaság és testi sértés miatt kapott felfüggesztett börtönt, éppen a próbaidejét töltötte, amikor megkéselte a rendőröket.

A Központi Nyomozó Főügyészség közölte, hogy a gyanúsított akár tíz évtől húsz évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztést kaphat megszúrt rendőr halála miatt. A letartóztatásról a Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírája vasárnap dönt.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató