2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Ukrán energiaügyi miniszter a mai rakétázás után: "nehéz napok várnak Ukrajnára"

Herman Galuscsenko ukrán energiaügyi miniszter szerint nehéz napok várnak Ukrajnára, miután Oroszország legutóbbi rakétatámadásai több régió kritikus infrastruktúráját is érintették.

Fotón a kijevi hőerőmű:



Öt ukrajnai régióban és a Zaporozsjei terület Kijev által ellenőrzött részén az energetikai infrastruktúrát érte csapás – közölte Herman Haluscsenko, az ország energiaügyi minisztere a közösségi médiában.
“Érkezések Harkov, Lviv/Lemberg, Ivano-Frankivszk, Zaporozsje, Vinnicja és Kijev régiókba. A legtöbb régióban a csapások miatt rendkívüli leállást rendeltek el. A következő napok nehezek lesznek” – írta.

 Szvitlana Oniscsuk, az Ivano-Frankivszki területi közigazgatás vezetője elmondta, hogy a támadás után tűz ütött ki az egyik energetikai létesítményben, de senki sem sérült meg.

Szombaton Ukrajna-szerte többször is megszólalt a légiriadó. A helyi média egy sor robbanásról számolt be Odesszában, Vinnicjában, Dnyipropetrovszkban, Harkovban, Ivano-Frankivszkban, Lvivben, Volinyban és az ország más régióiban. Kijev, a Kijevi terület, Odessza, Vinnicja és Cserkaszi terület rendkívüli áramszünetet rendelt el. Jelentették, hogy Harkov nagy részét áramtalanították, miután robbanás történt a városban.

A mai rakétatámadásról ebben a cikkünkben számoltunk be.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató