2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Holtan találták meg Magyarszovát alpolgármesterét, aki pénteken tűnt el

Holtan találták meg vasárnap délelőtt Magyarszovát alpolgármesterét, Nagy Istvánt – közölte a Kolozs megyei rendőr-főkapitányság, írta meg az Agerpres. A tájékoztatás szerint a 49 éves férfit a Kolozs megyei település határában, felakasztva találták meg. Idegenkezűségre utaló nyomot nem találtak. A rendőrség gondatlanságból elkövetett emberölés miatt kezdett kivizsgálásba.



Péntek reggel eltűnt a Kolozs megyei Magyarszovát község alpolgármestere, Nagy István. A falu Kolozsvártól 36 km-re található, lakossága 2011-ben 1300 fős volt, ebből 769-en voltak magyarok.

A Kolozs megyei rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint január 13-án, pénteken kaptak értesítést a 49 éves alpolgármester eltűnéséről. Nagy Istvánt rendőrök, csendőrök, önkéntesek, családtagok és a település lakói is keresték, a hatóságok drónokat és kiképzett kutyákat is bevetettek a férfi felkutatására.

Szabó Mihály, Magyarszovát polgármestere azt mondta, csütörtök óta nem látta az alpolgármestert. „Csütörtök reggel jött munkába, beszéltem vele, utána nekem orvoshoz kellett mennem. Délután hazament, próbáltam elérni telefonon, de nem válaszolt. Péntek reggel nem jött be dolgozni és azóta nem láttam” – nyilatkozta a polgármester.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató