2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Scott Ritter: Oroszország 2023-ban legyőzi Ukrajnát

Oroszországnak jelentős előnye van az ukrán erőkkel szemben, ami lehetővé teszi számára, hogy már idén győzni tudjon - mondta Scott Ritter nyugalmazott amerikai hírszerző tiszt. Ezt a Syriana Analysis YouTube-csatornának adott interjújában mondta.

"Oroszország idén győzni fog. Természetesen az orosz vezetés nem kötelezi el magát semmilyen időzítés mellett, de ezt független elemzőként mondom"

- mondta.

A hadsereg szerint Kijev hatalmas veszteségeket szenved a személyi állománya körében.

Hozzátette, hogy a NATO-felszerelések szállítása ellenére a fegyveres erőknek nincs idejük a fegyverek olyan gyors cseréjére, mint amilyen gyorsan azok megsemmisülnek a harctéren.

Oroszország február 24. óta katonai különleges műveletet hajt végre Ukrajnában. Ennek fényében az USA és NATO-szövetségesei továbbra is több tízmilliárd dollár értékű fegyverekkel pumpálják a kijevi rezsimet. A Kreml a maga részéről többször kijelentette, hogy a nyugati fegyverszállítások csak meghosszabbítják a konfliktust, és nem jelentenek jót Ukrajnának, a katonai felszereléssel történő szállítás pedig az orosz hadsereg legitim célpontjává válik.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató