2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Ukrajna melletti szolidarításra szólította fel az afrikai országokat a francia és a német külügyminiszter

Annalena Baerbock német külügyminiszter szerint Oroszország háborús fegyverként használja a gabonát, megakadályozva az ukrajnai szállításokat.

 Az Ukrajna elleni orosz agresszió elítélésére szólította fel az afrikai országokat Annalena Baerbock német és Catherine Colonna francia külügyminiszter pénteken Addisz-Abebában, az Afrikai Unió (AU) székhelyén, egyben hangsúlyozták, hogy

az Európai Unió erősíteni kívánja a kapcsolatait Afrikával.

A Moussa Faki Mahamattal, az AU Bizottsága elnökével folytatott tárgyalások után tartott közös sajtótájékoztatón Annalena Baerbock hangsúlyozta: az Európai Unió (EU) és az AU közötti együttműködésre a világban meglévő más válságok – az éghajlatváltozás, az élelmiszerkészletek szűkössége, valamint az európai és afrikai fegyveres konfliktusok – kezelése miatt is szükség van.    

„Világszerte látjuk ennek a kegyetlen háborúnak a következményeit, mindenekelőtt Afrika szarván, ahol Oroszország háborús fegyverként használja a gabonát, megakadályozva az ukrajnai szállításokat. Ezekben az időkben, amikor a békés európai rendet támadás érte az orosz háborús agresszióval, nekünk, európaiaknak támogatnunk kell világszerte a barátainkat és a partnereinket” – mutatott rá Baerbock.  

(MTI)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató