2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

17 éven át erőszakolt nőket egy brit rendőr: 49 szexuális bűncselekményt ismert el

David Carrick a rendőrként végzett munkáját használta fel arra, hogy elnyerje a nők bizalmát, akiket később bántalmazott.

Egy brit rendőr hétfőn egy londoni bíróság előtt több tucat nemi erőszak és szexuális erőszak elkövetését ismerte el, ezzel az ország egyik legtöbb áldozatot szedő szexuális bűnözőjévé vált – írja a Euronews.

A 48 éves David Carrick 49 bűncselekményben, köztük 24 nemi erőszakban vallotta magát bűnösnek.

Carrick a bűncselekményeket 17 év alatt, többnyire a Londonhoz közeli Hertfordshire-ban követte el és közben végig a Metropolitan Police-nál dolgozott, ahol diplomáciai és politikai szempontból kiemelt épületek védelmét látta el.

Carrick néhány áldozatával online társkereső oldalakon vagy társasági helyzetekben ismerkedett meg, és rendőrként végzett munkáját használta fel arra, hogy elnyerje a nők bizalmát, akiket később bántalmazott.

 

Beismerte, hogy több alkalommal, hónapokon vagy éveken keresztül erőszakolt meg nőket, és néhány támadás során olyan erőszakot is alkalmazott, amely a nőknek fizikai sérüléseket okozott.

Barbara Gray, a Metropolitan Police rendőrfőnök-helyettese a brit Sky Newsnak elmondta, hogy „őszintén sajnálják”, hogy több esetben is elmulasztottak eljárni Carrickkel szemben, amikor az évek során számos panasz érkezett a viselkedéséről.

A Metropolitan Police már decemberben megvonta Carrick fizetését, és gyorsított szabálysértési eljárást indított ellene. Kedden lesz a meghallgatása, ahol várhatóan elbocsátják. A hétfői tárgyalás után Carrick többi áldozata is jelentkezhet, akik eddig hallgattak.


 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató