2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Újabb vadliberális tanár dobta be a törölközőt

Gábor Judit mellett Mihályi Fruzsina is felmondott a XI. kerületi Bethlen Gábor Általános Iskola és Gimnáziumban.

„Mi, Gábor Judit és Mihályi Fruzsina, a Bethlen Gábor Általános Iskola és Gimnázium angol, magyar és történelem tantárgyat oktató tanárai, a humán munkaközösség vezetője és a 9. évfolyam évfolyamfelelőse, illetve az iskolaújság szerkesztőségének vezetői, 2023 februárjában befejezzük munkánkat iskolánkban, és búcsút intünk diákjainknak és családjaiknak” – olvasható a két tanár Facebookon közzétett január 13-i közleményében.

A két tanár által aláírt poszt így folytatódik: „2022 januárjában csatlakoztunk először az országos szervezésű pedagógussztrájkhoz, és azóta minden akcióban részt vettünk. Töretlenül hittük és reméltük, hogy a sztrájk, a polgári engedetlenség, a tüntetések, a flashmobok, a segélykiáltások végül valódi változást hozhatnak, és segíthetik egy olyan élhetőbb oktatási rendszer létrejöttét, melyben diák, tanár és szülő egyaránt boldog és elégedett lehet. Egy év küzdelem után úgy látjuk, a közalkalmazotti jogviszonyról történő lemondásunk az egyetlen helyes válasz, mely az oktatási rendszer ellen elkövetett ámokfutásra adható.”

Mint írják, nehéz szívvel hozták meg a döntést, melyről az utolsó pillanatig remélték, hogy nem kell meghozniuk.

„Nem szerettünk volna pályaelhagyókká válni, mégsem hagytak nekünk más lehetőséget. Nagyon köszönünk mindent iskolánknak, kollégáinknak, diákjainknak és családjaiknak, nélkülük talán idáig sem tudtunk volna kitartani.”

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató