2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Egymástól 150 méterre állt meg egy Intercity és egy személyvonat Tápiógyörgyénél

Két vonat mintegy 150 méterre állt meg egymástól hétfőn, írta meg a Mávinform. Az utasok biztonságban voltak, veszélyhelyzet nem alakult ki – közölték.
 
Az eset akkor történt, amikor a Keleti pályaudvarról Békéscsabára tartó Békés InterCity Tápiógyörgye állomásról szabályosan elindult, majd a biztosítóberendezés hibája miatt – szerencsére – csak 15 km/órás sebességgel közlekedett.

Ugyanekkor a Szolnokról a Keleti pályaudvarra közlekedő S60-as személyvonat Tápiógyörgyénél egy továbbhaladást tiltó jelzés mellett ment el szabálytalanul az állomás felé. A két vonat megállt egymástól körülbelül 150 méterre, mert a mozdonyvezetők észlelték a másik vonat közlekedését. Az utasok biztonságban voltak, veszélyhelyzet nem alakult ki – írták.

A helyszínelés ideje alatt Tápiógyörgye és Újszász között nem közlekednek a vonatok. A Békés InterCity és az S60-as vonat utasait leszállítják a vonatról, és az állomásról pótlóbusszal utazhatnak tovább. Tápiógyörgye és Szolnok között pótlóbuszokat állítanak be az esti vonatok utasainak elszállításához. A vasúttársaság a hatóság bevonásával vizsgálja az eset körülményeit.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató