2024. április 23. - Béla
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Medvegyev: szégyenletes, hogy a davosi fórumon tankszállításról és nem a gazdaságról tárgyalnak

Dmitrij Medvegyev, az orosz Biztonsági Tanács helyettes vezetője szégyenletesnek tartja, hogy a davosi Világgazdasági Fórum (WEF) résztvevői az Ukrajnának történő tankszállításokról tárgyalnak.

“Micsoda szégyenletes helyzet, hogy finoman fogalmazzak. A davosi fórumon megvitatják… az Ukrajnának szánt tankszállításokat”

– írta kedden a Telegramon. “Davosban más dolgokat szoktak megvitatni. Például a gazdaságról és hasonlókról” – jegyezte meg Medvegyev.

Szerinte “az a jó, hogy ezúttal sem orosz, sem kínai üzletemberek nincsenek ott”.

Medvegyev rámutatott Andrzej Duda lengyel elnök megjegyzésére, miszerint nyugati országok koalíciót hoztak létre páncélosok Kijevbe szállítására.

“VALÓSZÍNŰLEG AZT REMÉLIK, HOGY “EGY TANKKOALÍCIÓ” KÖZELEBB HOZZA UKRAJNA FELOSZTÁSÁT, AMIRŐL A LENGYELEK ÁLMODNAK” – FELTÉTELEZTE.

“De akkor a koalíció létrehozása helyett inkább egy kollektív dokumentumot kellene megfogalmazniuk, amelyben bejelentik a rothadó kijevi rezsim megadásának szándékát az emberek életének megmentése érdekében, és meghatározzák annak a jövőbeli összetételét, ami Ukrajnából megmarad” – javasolta az orosz Biztonsági Tanács helyettes vezetője.

Duda korábban azt mondta, hogy a lengyel hatóságok a Leopard harckocsikat birtokló országok nemzetközi koalíciójának összehívását tervezik annak érdekében, hogy Ukrajnának egy egész dandárt biztosítsanak ezekből a járművekből. Lengyelország azt várja, hogy Németország engedélyt adjon arra, hogy egy század ilyen harckocsit küldjön Ukrajnába.

A davosi Világgazdasági Fórum 2023-as találkozóját “Együttműködés egy széttöredezett világban” címmel január 16-23. között rendezik meg. A tavalyi évhez hasonlóan a szervezők az ukrajnai helyzet miatt nem hívták meg Oroszországot az eseményre.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató