2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Anti-LMBTQ kampány Algériában: „Muszlim vagyok, és ezek a zászlók nem képviselnek engem”

Egy érdekes videó került fel az internetre Algériából, ahol a közel-keleti eseményeket monitorozó Al Bawaba hírportál tudósítása szerint a helyi rendőrök és a kereskedelmi hatóság tisztségviselői az LMBTQ-lobbi ellen folytatnak kampányt.

A felvételen az látható, ahogy a rendőrök a kezükben gyűrött papírlapokkal felvilágosítják a vásárló tömeget arról, hogy mi a különbség a színek és a szivárványzászló között. Erre azért van szükség, hogy a polgárok meg tudják különböztetni az igazi, hét színből álló szivárványt a hat színből álló szivárványzászlótól. Ezen kívül más LMBTQ jelképek is szerepelnek a lapokon, köztük a transznemű vagy az aszexuális zászló, és ezek felé a következő feliratot írták:

„Muszlim vagyok, és ezek a zászlók nem képviselnek engem.”

Az algériai hatóságok arra kérték a vásárlókat, bojkottáljanak minden olyan terméket, amelyen a kiemelt zászlók vagy azok színei szerepelnek, mivel azok ellentétesek az algériai nép és az iszlám értékeivel.

A felvételen a férfi hozzátette, hogy Allah férfit és nőt teremtett, és a kettő között nincs semmi más.

Algériában törvény bünteti homoszexualitást, amiért akár három év börtönbüntetés és pénzbírság is kiszabható. Az LMBTQ algériaiaknak a társadalom belül, valamint a család és a barátok részéről is rendkívüli előítéletekkel és megbélyegzéssel kell szembenézniük. 2020-ban egy algériai bíróság több mint 40 embert ítélt börtönbüntetésre azért, mert részt vettek egy homoszexuális-esküvőn.

A mostani algériai fellépéshez hasonló történt tavaly Szaúd-Arábiában, ahol játékboltokban razziáztak a hatóságok, és a gyermekek védelmében mindent elkoboztak, ami szivárványos volt.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató