2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Az orosz hokis nem volt hajlandó részt venni csapatának az "LMBTQ-ünnepségén"

A Philadelphia Flyers játékosa keresztény hitére hivatkozva nem volt hajlandó részt venni a csapat LMBT Pride ünnepségén - írja a National Review.



Az orosz légiós kedd este keresztény hitére hivatkozva magyarázta, miért nem hajlandó részt venni a csapat (Pride) büszkeség éjszakai eseményén.

A Flyers védője, Ivan Provorov nem volt hajlandó csatlakozni csapattársaihoz, akik a bemelegítés során szivárványszínű mezben és szivárványszínű szalaggal átkötött hokiütőkkel a kezükben vonultak a jégre, ezzel is "jelképezve az LMBT közösséggel való szolidaritást". Az ünnepségek után Provorov játszott az Anaheim Ducks elleni mérkőzésen, amelyet a Philadelphia 5-2-re megnyert.

"Mindenkit tisztelek, és tiszteletben tartom mindenki döntését. Az én választásom az, hogy hű maradok önmagamhoz és a vallásomhoz", amely az orosz ortodox, a második legnagyobb keresztény egyház"

- mondta Provorov a mérkőzés után a riportereknek.

A Flyers vezetőedzője, John Tortorella megvédte Provorov jogát, hogy gyakorolja a hitét. "Hűséges önmagához és a vallásához. Ez az egyik dolog, amit tisztelek Provovorban, hogy mindig hűséges önmagához" - mondta Tortorella.



"A Philadelphia Flyers szervezete elkötelezett a befogadás mellett, és büszkén támogatja az LMBTQ+ közösséget" - állt a csapat közleményében a mérkőzés után. "Sok játékosunk aktívan támogatja a helyi LMBTQ+ szervezeteket, és idén is büszkék voltunk arra, hogy megrendezhettük az éves Pride Night-ot. A Flyers továbbra is határozottan kiáll a befogadás és az LMBTQ+ közösség mellett".

A National Hockey League az elmúlt években felkarolta "az LMBT-aktivizmust és a sokszínűség-egyenlőség-befogadási kezdeményezéseket", "büszkeség-hónapos kampányokat" rendezett, és arra kérte az alkalmazottakat, hogy a vállalati kommunikációban nyilatkozzanak a névmásukról.

A szervezet nemrég egy "transznemű tornát" is rendezett.

"Az NHL büszkén támogatja a múlt hétvégi Team Trans Draft Tournamentet a wisconsini Middletonban. Ez volt az első olyan torna, amely teljes egészében transznemű és nem bináris játékosokból állt, és amelyen mintegy 80 ember vett részt! #HockeyIsForEveryone #NHLPride" - tweetelte az NHL novemberben.

A kritikusok gyorsan rámutattak azokra a veszélyekre, amelyek azzal járnak, hogy a biológiai hímek a nőkkel együtt jégre léphetnek.

"A transz nők nők. A transz férfiak férfiak. A nem bináris identitás valós" - írta válaszában az NHL.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató