2024. április 23. - Béla
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

22 napja nem tart órákat az iskola folyosóján egyedül ülő tanárnő

Weszely Kinga, egy budapesti középiskola médiaszakos tanára már december 1-je óta az iskola folyosóján ül, nem tartja meg az óráit, ezzel hívja fel a figyelmet a közoktatás problémáira.

Az újabb tanárok kirúgása miatt láthatóan szeretne tenni valamit. Már 22 napja nem tart órákat,

ez azt jelenti, hogy több mint 100 órája maradt el, mégsem rúgták ki az iskolából.

Az ukrán propaganda-oldalnak (telexnek) azt mondta, hetente 3-4 óráját tudják szakszerűen helyettesíteni, viszont az órái többségénél csak felügyelet van, vagy azok el is maradnak. Weszely azért minden csoportjával igyekszik valamilyen formában tartani a kapcsolatot, az érettségizőkkel egyénileg konzultál továbbra is. 

Az akciója kezdete óta egyszer kapott figyelmeztető levelet, január 12-én. Mivel már decembertől tart a munkabeszüntetése, így a polgári engedetlenséggel töltött órák után hivatalosan nem kellett volna fizetést kapnia. De Weszely azt mondta, hogy a decemberi bérjegyzékében több munkabeszüntetéssel töltött napjának is nyoma veszett, és úgy könyvelték el őket, mintha dolgozott volna. Ugyanezt tapasztalta másik nyolc tankerületből 27 kollégája is. „Mivel a bérpapíron nincs összegszerű részletezés, nem tudom, hogy a levont összeg mit fed le, de feltételezem, hogy az elmaradt óráim csak egy részét könyvelték el.”

Azt mondta, azért tart ki még mindig, mert december 1-je óta újabb két kollégáját rúgták ki, akik részt vettek a polgári engedetlenségben.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató