2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Négy vármegyén át menekült a lopott autóbusszal egy 22 éves férfi

Őrizetbe vettek a jászberényi rendőrök egy Jászapátiban lakó 22 éves férfit, aki csütörtök éjszaka ellopott egy autóbuszt, majd négy vármegyét megjárva egy árokba borulva ért véget az útja – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság pénteken.

Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint január 19-én érkezett bejelentés a rendőrségre, hogy Jászapáti területéről este nyolc óra körül eltulajdonítottak egy 40 millió forint értékű autóbuszt.

A jármű GPS-nyomkövetővel volt ellátva, így annak útvonalát hamar sikerült meghatározni

– írták.

A jászsági rendőrök több vármegyén keresztül követték a buszt, a tolvaj ugyanis járt Pest, Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar vármegye területén is. A sofőr a rendőri jelzéseket figyelmen kívül hagyva folytatta útját, míg Hajdú-Bihar vármegyében a 4-es számú főúton, Kaba és Püspökladány között áttért a menetirány szerinti baloldalra, majd az árokba hajtott, ahol fának ütközött – tájékoztattak.

A férfi a szántóföld felé menekült futva, de a rendőrök utolérték és elfogták.

A vizsgálat megállapította, hogy az „önjelölt buszsofőr” két nappal ezelőtt egy személyautót tulajdonított el Jászapátiban, amelyet azonnal értékesített, de a nyomozók megtalálták a kocsit és lefoglalták. A lopást követően a férfi megkísérelt elrejtőzni a hatóság elől, így ellene elfogatóparancsot adtak ki – írta a rendőrség.

A férfit a nyomozók lopással gyanúsítják és őrizetbe vették. „A terhelt jogosítvánnyal nem rendelkezik és el is van tiltva a vezetéstől, ezért járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntett miatt is felelnie kell” – olvasható a közleményben.

(Hirado.hu)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató