2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Az európai zsidószövetség bocsánatkérésre szólítja fel Lavrovot

Az orosz külügyminiszter Hitlerhez hasonlította a mai Nyugatot.

A Hírklikk arról ír, hogy Szergej Lavrov orosz külügyminiszter szerint míg Hitler a múlt század közepén a „zsidókérdést” próbálta megoldani, a mai amerikai és európai politikusok most az „oroszkérdésnek” fogtak neki. Az Európai Zsidó Kongresszus (EJC) felháborítónak tartja az összehasonlítást, írják, és arra szólította fel az orosz diplomácia vezetőjét, hogy vonja vissza szavait és kérjen bocsánatot.

Emlékeztettek: Lavrov szerint az amerikaiak a nyugati elvekkel ellentétes szankciókat Oroszország után hamarosan bármely más olyan állam ellen is bevethetik, amely „szintén nem hajlandó teljesíteni az amerikai parancsot.” „Hitler a múlt század közepén a zsidókérdést próbálta megoldani, a modern amerikai és európai politikusok most az oroszkérdésnek fogtak neki” – fogalmazott.

Az Európai Zsidó Kongresszus elnöke, Ariel Muzikant erre ezt írta, „megdöbbentőnek és felháborítónak tartjuk ezt a szégyenletes összehasonlítást, amelyben

Lavrov miniszter összehasonlította a Nyugat tetteit, valamint hatmillió zsidó üldöztetését és meggyilkolását.”

Szerinte ez a Holokauszt legdurvább eltorzítása, ezért felszólította az orosz politikust, hogy kérjen bocsánatot és vonja vissza a szavait, írja a Hírklikk.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató