2024. április 20. - Tivadar
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Jakab elszabadult: A Fidesz választotta ki Márki-Zayt az előválasztáson

"Ha rajtam múlik, soha többé előválasztást!" - fogalmazott a bukott parizeres.



Jakab Péter a Facebook-oldalán osztott meg egy videót, melyben kifejti a véleményét az előválasztásról, és arról, ami azután történt. A politikus úgy véli, a Fidesz választhatta ki Márki-Zay Pétert. 

"Vajon mit tartok én a 2022-es év legnagyobb tanulságának? 2021-ig kell visszamenni, mert ha engem kérdeztek, akkor a legnagyobb tanulság az, hogy soha többé előválasztást, és nem az én eredményeim miatt" - szögezte le Jakab Péter, aki azt is hozzátette, ő eleinte jó ötletnek tartotta az előválasztást, hiszen az egy olyan pálya volt, ahol végre nem volt jelen a Fidesz, minden az ellenzékről szólt és azok miniszterelnök-jelöltjeiről, a tervekről és az emberekről.

Az előválasztást úgy összegezte, hogy mindez működött, hiszen az ellenzéknek állt a zászló, a közvélemény-kutatók is úgy vélekedtek, hogy "ez a meccs meglehet." Aztán lett egy közös miniszterelnöki jelölt, és ahelyett, hogy meg lett volna a meccs, egy bődületes, kétharmados győzelmet aratott a Fidesz.

"Mert ha kinyitjuk az ajtót, akkor ne csodálkozzunk, ha a Fidesz jön be rajta"

- mondta.

Jakab Péter azt is elárulta, ha a Fidesz előválasztás tartana, ő mindenkit arra buzdítana, hogy menjenek el és szavazzanak például Németh Szilárdra, hiszen szerinte őt mégiscsak könnyebb legyőzni, mint Orbán Viktort. De hozzátette azt is, hogy a Fidesz nem adja meg ezt az előnyt, az ellenzék azonban megadta a demokrácia ünnepére hivatkozva, hogy mindenki eldönthesse, ki legyen az ellenzék közös jelöltje. 

"A mindenkiben nyilván benne van a Fideszes szavazó is, bőven előfordulhat az, hogy

a Fidesz egész egyszerűen kiválasztotta az előválasztás lehetőségét felhasználva a számára legoptimálisabb, legkedvezőbb, legverhetőbb jelöltet, aztán lett ami lett.. Tehát ilyen hibát még egyszer elkövetni nem lehet"

- jelentette ki a bukott politikus.
 
A Nép Pártján Mozgalom alapítója szerint azoknak az ellenzéki pártoknak, akik valós társadalmi támogatottsággal rendelkeznek, kell hogy legyen annyi belátásuk, bölcsességük és kompromisszum-készségük, hogy képesek legyenek kiállítani egy közös miniszterelnök-jelöltet, aki ismeri a politika szabályait és törvényszerűségeit, és aki képes, kompromisszumokat hozva, csapatjátékosként, érdemben kihívni a Fidesz miniszterelnök-jelöltjét. 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató