2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Jön a hóesés, hat vármegyére is kiadták a figyelmeztetést

Vasárnap többnyire borult idő várható, bár néhol több órára kisüthet a nap. Az Országos Meteorológiai Szolgálat hat vármegyére adta ki a figyelmeztetést havazás miatt, a csapadékzóna csak estefelé hagyja el Magyarország területét.

Vasárnap keleten, északkeleten több órára kisüthet a nap, máshol erősen felhős, borult időre számíthatunk. Kezdetben többfelé, délután már kevesebb helyen alakulhat ki eső, zápor, havas eső, havazás.
A Dunántúlon még élénk, néhol erős lehet az északi-északnyugati szél. A keleti országrészben 7 és 10, máshol mínusz 1 és plusz 6 fok között alakulhat a legmagasabb hőmérséklet – számolt be az Időkép.

Ellepi a hó a vármegyéket
Vasárnap reggelre egy mediterrán ciklon hatására fehérbe borulhat a Dunántúl. 

A LEGTÖBB HÓ ELŐRELÁTHATÓLAG ZALÁBAN ÉS A BALATON TÉRSÉGÉBEN HULLHAT LE, AHOL TÖBB HELYEN 5, HELYENKÉNT AKÁR A 10 CENTIT IS ELÉRHETI A HÓVASTAGSÁG.

A havazás vasárnap délelőtt folyamatosan megszűnik, legtovább északnyugaton tarthat ki. Az Országos Meteorológiai Szolgálat hat vármegyére is kiadta a figyelmeztetést, eszerint 12 óra alatt 5 centimétert meghaladó friss hó hullhat

-Baranya, 
-Győr-Moson-Sopron, 
-Somogy, 
-Vas, 
-Veszprém, valamint
-Zala vármegyében.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató