2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Svédországban Koránt, Törökországban svéd zászlót égettek

Összeugrottak az elmúlt napokban a törökök és a svédek, miközben a svéd NATO-csatlakozás a törökökön is múlik...

Mint ismert, Törökország lemondta a svéd védelmi miniszter látogatását a provokációkra hivatkozva. Erdoganék mindemelett 120 kurd terrorista kiadását is kérte, hogy a svédek csatlakozhassanak a NATO-hoz. így kijelenthető, hogy egyre messzebbre kerül így a svédek csatlakozása.

A "provokáció"

Rasmus Paludan a svéd-dán politikus, aki az iszlám- és bevándorlásellenes Stram Kurs vezetője, arról híres, hogy különböző svéd városokban, migránslakta negyedekben Koránt éget. Tegnap ismét bemutatta, hogyan lángol az arab szentírás. Ezzel a demonstrációval hívja fel a figyelmet a migráció veszélyeire. 

Paludan tegnapi akciója Svédországban, a török követség előtt:

Ez az akció nagyon nem tetszett a törököknek

Annyira kiverte a biztosítékot, hogy ők meg elkezdtek svéd zászlót égetni:

A svéd miniszterelnök elítélte a Korán-égetést

Svédország miniszterelnöke "mélységesen tiszteletlen" jelenségként ítélte el a hétvégi stockholmi Korán-égetést, amely fokozta a feszültséget Törökországgal. 

Az északi ország a NATO-pályázat miatt udvarol Ankarának, de nem sikerül nagyon a kedvükben járni. Ankara feldühödve azon, hogy Paludan a svéd rendőrsétőlg engedélyt kapott az akciójára, lemondta a svéd védelmi miniszter látogatását, és behívta Stockholm nagykövetét.

Szombaton késő este Ulf Kristersson miniszterelnök tweetelt:

"A véleménynyilvánítás szabadsága a demokrácia alapvető része. De ami legális, az nem feltétlenül megfelelő. Olyan könyvek elégetése, amelyek sokak számára szentek, mélyen tiszteletlen cselekedet".

"Szeretném kifejezni együttérzésemet minden muszlimnak, akit sértett az, ami ma Stockholmban történt" - tette hozzá a kormányfő.

Paludan cselekedete tovább rontotta a kapcsolatokat, miközben Stockholm megpróbálja meggyőzni a NATO-tag Törökországot, hogy hagyja jóvá Svédország és Finnország csatlakozását a katonai szövetséghez. Amúgy még Magyarországnak is el kell fogadnia, hogy az északi állam NATO-tag legyen. Erre Orbán Viktor korábban ígéretet tett.



Svédország pályázata megrekedt Ankara azon követelései közepette, hogy Stockholm adja át a kurd aktivistákat, és akadályozza meg a török vezetést támadó gyűléseket. A napokban  a kurdok felakasztottak egy Erdogan-bábút.

Több muszlim államban is kiakadtak

Egyébként számos muszlim ország felháborodását fejezte ki a szombati Korán-égetés miatt. Marokkó kifogásolta: a hatóságok engedélyezték, hogy erre az eseményre "a svéd rendfenntartó erők előtt" sor kerüljön.

Indonézia, Szaúd-Arábia és az Egyesült Arab Emírségek, valamint az Öböl menti Együttműködési Tanács és az Iszlám Együttműködés Szervezete is elítélte a történteket.

Jakarta szerint "a szent könyv elleni blaszfémia sértette és rontotta a vallási toleranciát", hozzátéve, hogy "a véleménynyilvánítás szabadságát felelősségteljesen kell gyakorolni".

Több tucatnyi tüntető gyűlt össze szombaton késő este az isztambuli svéd konzulátus előtt, ahol elégettek egy svéd zászlót, és felszólították Törökországot, hogy szakítsa meg a diplomáciai kapcsolatokat Stockholmmal.

Paludan, egy svéd-dán aktivista, akit már elítéltek rasszista gyalázkodásért, tavaly zavargásokat váltott ki Svédországban, amikor országjáró körútra indult, és nyilvánosan elégette a Korán másolatait.

Kadirov is megszólalt

A csecsen vezér az alábbiakat posztolta:

A svédországi Stockholmban néhány söpredék, aki egyben egy dán sátánista párt vezetője is, elégetett egy szent Koránt a török nagykövetség előtt. Ez a pokoli ivadék a hivatalos Ankara elleni tiltakozás volt, amely Svédország NATO-csatlakozása ellen szavaz. 

Valójában csak az ördögimádók, a legelvetemültebb gazemberek tesznek kísérletet a szent értékek ellen, és ezt a tiltakozás jelének nevezik. Az akciót állítólag a stockholmi hatóságok jóváhagyták, de szilárd meggyőződésem, hogy ezt az aljas tettet nem csak jóváhagyták, hanem politikai erők kezdeményezték és fizették meg. Máskülönben egy ilyen nyilvánvalóan provokatív cselekedetet soha nem hagytak volna jóvá. 

Mindenesetre mindenki pontosan azt fogja aratni, amit vetett, és mindenki, aki részt vett ebben az undorító mutatványban, örök kárhozatot hozott magára. Egy nap majd rájönnek, de akkor már túl késő lesz. Égjetek a pokolban, ti ördögök!

Nem véletlen, hogy mindig azt állítom, hogy szó szerint az egész Észak-atlanti Szövetség a Sátán ivadéka, és ennek az Iblisnek az erői ellen harcolunk Ukrajnában. Minden, ami a NATO-hoz kapcsolódik, teljes istentelenség. Egész pályáját a hitetlenség és a romlottság és tisztátalanság kultuszának elterjedése hatja át. Ezért fogjuk még keményebben, még határozottabban és kitartóbban ütni a sátáni NATO-koalíció csatlósait Ukrajnában.

Ennek a mocskos, aljas és dacos tüntetésnek a fényében az euro-ikrek is hallgatnak. Igen, ugyanazok, akik egyébként bátran ágálnak a közösségi médiában, amikor Oroszországról van szó. Imádják bátran verni a mellüket, hogy a gazdáik kedvében járjanak, de mélyen elrejtik a bátorságukat és a nyelvüket, amikor Európáról van szó. Szegény lelkek megértik, hogy kirúgják őket a kényelmes helyükről, ha kinyitják a szájukat. De szeretnek hosszasan beszélni arról, hogy harcolniuk kell a hitükért, az Ummáért, az igazságért, a szent értékekért. 

Figyeljetek, ti kanapé-mudzsáhidok, most lehetőségetek van arra, hogy megtaláljátok a sorsotokat a dzsihádban. Megbüntetitek a bűnösöket? Nem?! Gyengék vagytok? Persze, hogy gyengék vagytok! Nem kételkedtünk benne, de szégyen, hogy nadrágot viseltek és csecseneknek nevezitek magatokat. Legalább ne hozd magad még jobban zavarba.

 

Bede Zsolt - Vadhajtasok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató