2024. április 20. - Tivadar
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

A Helsinki Bizottsággal rohantak a bíróságra az Antifa kislányok

Kedd reggel lesz a tárgyalása a szélsőbaloldali, anarchista bohócoknak... Természetesen a Helsinki Bizottság ingyen segít nekik, hogy a magyar hazafiakat meghurcolják.

Mák Viktor, "no pasaran"

Kedd reggel folytatódik egy tavaly októberben indult, különös büntetőper a II. és III. Kerületi Bíróságon. A vádat nem az állam, hanem olyan fiatalok képviselik, akiket politikai nézeteik miatt támadtak meg szélsőjobboldali fekete ruhások, de az ügyészség a bizonyítékok ellenére nem emelt vádat. A pótmagánvádas perben az áldozatoknak kell bizonyítaniuk, hogy a vádlottak hogyan követték el a gyűlölet-bűncselekményt – közölte a "Magyar" Helsinki Bizottság. 

Hozzáteszik: 2019. február 9-én a tragikus 1945. évi kitörésre emlékeztek a budai Várban "szélsőjobboldali" csoportok, ami ellen antifasiszták tüntettek. A rendezvény után a közeli Bambi Presszónál több antifasiszta egyetemistát megtámadott egy sötét ruhás társaság. 
 
Kettőjüket fizikailag bántalmazták, másik két fiataltól elvették a szivárványos és a szélsőbalos, anarchista, "diákmozgalmi" zászlót. Az egyik egyetemistának vér folyt a füléből, akit háromszor ököllel ütött meg az egyik támadó. A támadás váratlan volt, egy percig sem tartott. A támadók hamar távoztak, a kiérkező rendőrök nem tudták elfogni őket - picsogták.


Mák Viktória, az árulkodós antifa kislány

Az ügyészség nem emelt vádat, ezért a büntetőeljárást megszüntették. Hiába nyújtott be panaszt a magyargyűlölő Antifákat képviselő Ivány Borbála, a "Magyar" Helsinki Bizottság ügyvédje, a Fővárosi Főügyészség sem vitte a bíróság elé az ügyet.

Ezek után döntöttek úgy az antifa kislányok, hogy nem hagyják annyiban a dolgot, és a rendőrségi nyomozás során beszerzett "bizonyítékokra" támaszkodva pótmagánvádas büntetőeljárással próbálkoznak meg...



„Négy éve volt már a támadás, de még mindig hatással van ránk. Nem érezzük magunkat biztonságban nyilvános helyeken, óvatosabbá váltunk, amikor politikai véleményt nyilvánítunk, és megtört a magyar igazságszolgáltatásba vetett bizalmunk is a büntetőeljárás hiányosságai miatt” – mondja "Rose", az egyik antifa.

A tárgyalás január 24-én, kedden délelőtt fél 9-kor órakor kezdődik a II. és III. Kerületi Bíróság földszinti tárgyalójában. Várhatóan a pótmagánvádló Mák Viktort és a két vádlottat fogják majd meghallgatni.

Az antifák, amikor többen voltak, akkor nem rohantak a rendőrségre, hazafiakat bántalmaztak néhány éve:

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató