2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

A Mi Hazánk is népszavazást kezdeményez a debreceni akkumulátorgyár megépítéséről

“Megkezdjük az előkészületeket egy helyi, ügydöntő népszavazás kiírására a debreceni akkumulátorgyár építésének leállításáért” – mondta Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke.



A politikus szerint a kormány a helyiek akaratával szemben a kínai multi oldalára állt, s ahelyett, hogy Magyarország önellátására törekednének, például a mezőgazdaságunk és a hozzá kapcsolódó ipar fejlesztésével, inkább – idegen érdekeket kiszolgálva – kínai akkumulátorgyárat hoznak Debrecenbe.

A helyiek már döntöttek, a kormány viszont süket maradt. Épp ezért a Mi Hazánk Mozgalom vállalja, hogy a kezdeményezés mellé állva jogot szerez a debrecenieknek és véget vet a magyar föld tönkretételének, a helyi gazdák ellehetetlenítésének – jelentette ki Toroczkai László.

A pártelnök arról is beszélt, legalább 35 ezer aláírást kell összegyűjteni. Ez egy hónap alatt csak akkor oldható meg, ha van legalább 350 ember aki vállalja, összeszed legalább 100 aláírást.

Ez rendkívül nehéz, de csak akkor tudunk helyi népszavazást elérni [ha ez sikerül]. Az akkumulátorgyár megépítését csak így tudjuk megakadályozni – tette hozzá. A politikus azt is elárulta, a cél érdekében hajlandóak más szervezetekkel is együttműködni, de első sorban az emberekre számítanak, hiszen a debreceniek érdeke is, hogy ne jöjjön létre a beruházás.

A logisztikáját, a jogi részét vállaljuk, de ehhez sok ezer debreceni magyar segítségére is szükség van – zárta sorait Toroczkai.

Korábban az LMP is bejelentette, hogy népszavazást kezdeményeznek.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató