2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Macron rendőrei az egyik tüntetésen úgy megvertek egy férfit, hogy amputálni kellett a heréjét

Párizsi tüntetés: egy férfinak amputálták a heréjét, miután megverte egy rendőr - írja az Actu.fr.

Az incidens a nyugdíjreform elleni tüntetésen, január 19-én, csütörtökön történt Párizsban.



Egy 26 éves spanyol-francia mérnöknek, aki január 19-én, csütörtökön Párizsban a nyugdíjreform elleni tüntetésen fotózott, amputálni kellett a heréjét, miután egy rendőr gumibotja eltalálta - közölte a férfi ügyvédje vasárnap, amiről a Liberation.fr számolt be.



Egy gumibot ütés a földön fekvő férfi ágyékára

A feljelentést közfeladatot ellátó személy által elkövetett, csonkítással járó erőszak miatt teszik meg - mondta az AFP-nek a fiatalember ügyvédje, Lucie Simon, megerősítve a Liberation nevű lap értesülését.

"Büntetőjogi minősítésről van szó, nem önvédelemről vagy szükséghelyzetről, amit a birtokunkban lévő képek és az a tény is bizonyít, hogy a férfit később nem tartóztatták le" - mondta Simon.

A közösségi oldalakon terjedő képeken és a BFMTV és az AB7 Media által sugárzott videókon látható, amint egy rendőr gumibottal üt egy földön fekvő férfit, egyik kezében kamerával, majd távozik.

A még mindig kórházban lévő férfit elmondása szerint egy másik rendőr a földre dobta.

A jelenet a tüntetők és a rendőrség közötti összecsapások idején történt, a Place de la Bastille közelében, amikor a rendőrség gumilövedékekkel és könnygázzal oszlatott.

A rendőrkapitányság vizsgálatot indított

Szombat óta belső közigazgatási vizsgálat indult – közölte a párizsi rendőr-főkapitányság az AFP-vel. Laurent Nuñez, "a rendőrség prefektusa arra kérte a közrendért és közlekedésért felelős igazgatót (DOPC), hogy tisztázzák a bejelentett incidens pontos körülményeit" - tette hozzá a rendőr-főkapitányság.

Az áldozat „sokkos állapotban” van

A demonstráción a Belügyminisztérium szerint 80 ezren, a CGT szerint 400 ezren gyűltek össze a fővárosban.

A Guadeloupe-ban élő mérnök "még mindig sokkos állapotban van, és folyamatosan azt kérdezi, miért" sérült meg. „Nem jelentett veszélyt, értetlenséget, sokkot és haragot érez"

A kormány szóvivője, Olivier Véran a BFMTV-n kifejezte "empátiáját" a fiatalember iránt, miközben hangsúlyozta, hogy "meg kell érteni, milyen körülmények között hajtották végre ezt a beavatkozást", és "meg kell határozni, mi tartozik az önvédelem körébe".

"Ez egy elég nehéz sorozat volt a rendfenntartó erők számára, néhányukat súlyos támadás ért" - emlékezett vissza a kormányszóvívő.

"Amikor erre a felvételre ránézünk, semmi sem indokolja, hogy így operáljanak. Hogy sérüljenek az emberek" - mondta Véran.

 

Bede Zsolt - Vadhajtasok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató