2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Egy orosz szakértő szerint először a Dunára kéne atomot dobni

Vlagyimir Szolovjov orosz műsorvezető egy szakértővel arról beszélgetett, egy atomtámadás esetén hova lenne érdemes először atomot dobni. Az orosz szakértő szerint a Duna lenne a megfelelő célpont, ugyanis „ott sok hajó van”.

Az orosz állami televízió műsorvezetője, Vlagyimir Szolovjov egy orosz szakértővel készített műsort, amelyben egy esetleges orosz atomcsapás lehetőségéről is szó esett.

A műsorvezető feltett egy olyan kérdést, hogy vajon a gyárakat kellene-e elsőként célba venni, vendégének azonban más ötlete támadt.

 

Nézze, a Dunán vannak hajók, méghozzá nagyok, szóval először nem a Dunára kéne lecsapni?

– tette fel a kérdést.

Ezt követően Szolovjov is megosztotta elképzelését, ami szerint „nem kellenek hidak a Dnyeperre, és nem kellene semmilyen vasúti kapcsolat, amely összeköti Ukrajnát a Nyugattal”. A műsorból kivágott és feliratozott interjúrészletet az ukrán belügyminiszter-helyettes, Anton Herascsenko osztotta meg Twitter-oldalán – amit a Mandiner vett észre –, a felvételből azonban nem derül ki, hogy ki az a szakértő, akivel Szolovjov beszélt, illetve a Duna mely szakaszára vagy szakaszaira gondolhatott, amelyre „atomot kéne dobni”.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató