2024. április 23. - Béla
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Eltemették a XI. kerületben megkéselt Baumann Péter rendőrfőhadnagyot

Katonai tiszteletadás mellett helyezték örök nyugalomra a hősi halottá nyilvánított Baumann Péter posztumusz rendőr főhadnagyot, a Budapesti Rendőr-főkapitányság körzeti megbízottját,- írja az Index.

Az egész országot megrázta a január 12-én éjjel történt rendőrgyilkosság. Budapesten, a XI. kerületben, egy Lecke utcai társasházban egy ott lakó férfi szomszédja lakását kalapáccsal törte be, hogy bemenjen. A helyszínre érkező rendőrök közül hárman megpróbálták megbilincselni a 35 éves férfit, ám hirtelen a rendőrökre támadt, és ütésekkel és rúgásokkal próbálta akadályozni a kényszerintézkedést.

A férfi egy 17 centiméter pengehosszúságú késsel mindhárom rendőrt megszúrta. A támadás következtében az egyik rendőr a bal combján, a másik a karján és a mellkasán sérült meg, míg a harmadik rendőrt szívtájékon érte az egyik szúrás, aki az elszenvedett sérülés miatt meghalt. 

Így búcsúztak Baumann Pétertől

Családtagok, barátok, kollégák, ismerősök kísérték utolsó útjára 2023. január 26-án Baumann Péter posztumusz rendőr főhadnagyot a Mátészalkai köztemetőben.

A temetésen Pintér Sándor belügyminiszter, Bolcsik Zoltán rendészeti államtitkár, Balogh János rendőr altábornagy, országos rendőrfőkapitány és helyettesei, a megyei rendőrfőkapitányok és a társszervek vezetői részvétüket fejezték ki, és főhajtással tisztelegtek Baumann Péter posztumusz rendőr főhadnagy előtt.

A ravatalnál a BRFK munkatársai és a teljes rendőri állomány nevében Budapest rendőrfőkapitánya, Terdik Tamás vezérőrnagy búcsúzott. A főkapitány búcsúbeszédében kiemelte, hogy Baumann Péter személyében nemcsak egy nagyszerű embertől búcsúzunk, hanem egy olyan rendőrtől, akinek közismert volt a hivatás iránti elkötelezettsége.

A mi szemünkben az intézkedő rendőrök – Baumann Péter rendőr főtörzsőrmester, Dobos László rendőr törzszászlós, Kállai László rendőr főtörzszászlós – hősök. Hősies helytállásuk nélkül civil életek kerültek volna veszélybe

– fogalmazott a főkapitány.

A rendőrség honlapján közzétett beszámoló szerint Baumann Péter személyiségét, hitvallását talán legjobban egyik kollégájának a következő gondolata fejezi ki:

 

Ha jelenleg meg tudnánk tőle kérdezni, hogy ami történt, az jól történt-e, akkor a válasza az lenne, hogy bármikor újra bevállalná, ha ezzel másokat megvéd.

Baumann Péter posztumusz rendőr főhadnagy temetésével egy időben a rendőrök az egész országban egy percre bekapcsolták a kék lámpát és a szirénát, hogy emlékezzenek és tisztelegjenek elhunyt rendőrünk emléke előtt.

 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató