2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Jakab fölszólította a teljes parlamentet: A nép mögöttem áll!

Jakab Péter ismét érdekes valóság-interpretációt villantott Facebook-oldalán. Rövid videójában azt mondta, hogy a fideszes és ellenzéki képviselők a „zsíros fizetésüket féltik”, és fel kell oszlatni a parlamentet – tette mindezt a parlamentben, amelyben ő maga is képviselő.- írja a mandiner.

Azonban hiszem azt, hogy az ország az nem a parlament, hanem a nép. És ha a nép mellettem áll, akkor nem én vagyok egyedül, hanem önök”

– fogalmazott.

Ki is van egyedül?

Jakab eddig egy választást sem nyert, egyéniben egyszer sem nyert, így érdekes fénytörésbe kerül azon állítása, miszerint a nép mögötte áll. Egész pontosan így foglalta össze a mandiner:

- Jakab 2010-ben lett önkormányzati képviselő Miskolcon, de nem tudott egyéniben nyerni (a 3. helyen végzett a fideszes és a szocialista jelölt mögött);

- 2014-ben a Fidesz és az MSZP jelöltje megint előtte végzett;

- polgármesterjelöltként ugyancsak elindult, de a baloldali jelölt (Pásztor Albert Zoltán) és a fideszes Kriza Ákos is legyűrte őt;

- 2018-ban már az országgyűlési választásokon indult el Borsod-Abaúj-Zemplén megye 1-es számú körzetében, de ezúttal is a Fidesz jelöltje, Csöbör Katalin mögött végzett.

- végezetül pedig az ellenzéki előválasztáson megbukott mint miniszterelnök-jelölt, nem jutott be a második fordulóba.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató