2024. április 19. - Emma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Három és fél évig feküdt holtan egy brit nő a lakásában, mire észrevették

Egy nőt "mumifikálódott és csontvázszerű állapotban" találtak meg – írja a SkyNews.

A 38 éves Laura Winhamet 2021 májusában fedezte fel testvére a nagy-britanniai Wokingban lévő otthonában. A fogorvosi feljegyzések szerint 2017 novemberében halt meg – közölték a család ügyvédjei. A naptárán a bejegyzések is ebben az időszakban maradtak abba, nem sokkal azután, hogy azt írta: "segítségre van szükségem" – írta az esetről a SkyNews.

Winham halála azért sem tűnt fel senkinek, mert a lakbérét továbbra is a lakhatási támogatáson keresztül fizették, és a gázbiztonsági ellenőrzést 2018 januárjában, két hónappal a halála után a vállalkozók elvégezték. Nővére, Nicky ugyanakkor azt mesélte, hogy a család nem tudta tartani vele a kapcsolatot, mert az évek óta tartó skizofréniája miatt Winham azt hitte, ártani fognak neki.

"Soha senki nem ellenőrizte őt fizikailag" – mondták az ügyvédek, pedig 2019 januárjában kikapcsolták a gázt az ingatlanjában.

A surrey-i rendőrség közölte, hogy nincs idegenkezűségre utaló nyom.

A halott nő testvére a szociális gondozókat és a hatóságokat hibáztatja azért, hogy nem vették észre, mi történt. "Szívszorító belegondolni, hogyan élt az utolsó éveiben, képtelen volt segítséget kérni, anélkül, hogy bárki is ott lett volna mellette. Ez egyszerűen tragikus" – mondta.

Az elhunyt nő családja kezdetben azért volt nyugodt, mert Winham saját lakást kapott, jogosult volt segélyekre, volt saját autója és részmunkaidős munkája. "Mindig is reméltük, hogy szakmai segítséggel jobban lesz, és hogy egy nap újra felvesszük majd a kapcsolatot. Egy pillanatig sem hittük, hogy a végén holtan találjuk a padlón, miután olyan sokáig feküdt ott anélkül, hogy bárki is tudott volna róla" – mondta a nővére.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató