2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Szoboszlai Dominik lenyűgöző duplájával nyert a Lipcse

Az RB Leipzig Szoboszlai Dominik duplájával 2-1-re nyert hazai pályán a VfB Stuttgart ellen a német labdarúgó-bajnokság 18. fordulójának pénteki nyitómérkőzésén – írta az MTI.

A magyar válogatott csapatkapitánya a 25. percben jó 30 méterről szabadrúgásból bombázott a kapuba, a labda kellemetlenül megpattant a kapus előtt, onnan pattant félmagasan a kapuba. A 49. percben egy elegáns átvétel után a 16-os vonaláról lőtte ki a jobb alsót. A Stuttgart tizenegyesből szépített.

A 22 esztendős középpályás karrierje 8. és 9. gólját szerezte a német élvonalban, érdekesség, hogy az első kettőt is a Stuttgartnak rúgta, még 2021 augusztusában. A Leipzigben végig a pályán volt a védelemben Willi Orbán is, Gulácsi Péter továbbra is súlyos sérülése után lábadozik.

A 16 mérkőzés óta veretlen lipcseiek sikerükkel feljöttek a második helyre, egy pontra megközelítve a listavezető címvédő Bayern Münchent. A bajorok szombaton a Frankfurtot fogadják.

Azt is pénteken jelentették be, hogy Szoboszlai érdemelte ki a Magyar Aranylabda-díjat a 2022-es teljesítményéért. A 22 éves futballista a tavalyi győztest, az Union Berlin középpályását, Schäfer Andrást előzte meg a voksoláson, harmadikként pedig Szoboszlai klubtársa, Willi Orbán zárt.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató