2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Dróntámadást hárított el az iráni légvédelem

A Jason Jay Smart amerikai politikai stratégia Twitter-oldalán megjelent videó szerint viszont elképzelhető, hogy más is történt.

Az iráni légvédelem sikeresen visszavert egy dróntámadást, amelyet az ország középső részén lévő Iszfahán katonai létesítménye ellen intéztek ismeretlenek – jelentette vasárnap az iráni állami média a védelmi minisztériumra hivatkozva. A tárca az IRNA hírügynökséghez eljuttatott közleményben arról tájékoztatott, hogy a lőszergyárat célzó három, robbanószerkezettel felszerelt drón közül kettőt a levegőben megsemmisítettek, a másik pedig felrobbant, „apróbb károkat okozva a tetőszerkezetben”.

A szombat éjjel történt incidensnek nincsenek áldozatai – tették hozzá. Az iráni hírügynökségek korábban már tudósítottak a létesítményből jelentett robbanásról, valamint képsorokat is közzétettek, melyeken tűzoltóautók és mentőautók láthatók. Iszfahán kormányzóhelyettese, Mohammed Reza Dzsan-Neszfári azt közölte, hogy vizsgálatot indítottak az ügyben.

Mindeközben az iráni állami televízió jelentése szerint tűz ütött ki az északkeleti Tebríz egyik olajfinomítójánál, legalább egy tűzoltó megsérült, az okot egyelőre vizsgálják. Júliusban az iráni hatóságok több kurd milicista letartóztatásáról adtak hírt, akik a gyanú szerint Izraelnek dolgoztak, és egy kiemelten fontos iszfaháni védelmi komplexum felrobbantását tervezték. Az utóbbi években többször jelentettek robbanásokat és tüzeket az iráni hadsereg létesítményeiből.

(MTI)

A Jason Jay Smart amerikai politikai stratégia Twitter-oldalán megjelent videó szerint viszont elképzelhető, hogy más is történt.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató