2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Perintfalvi: Ukrajna nem egy „senkiföldje”, hanem a bátor hősöké

Üzent a balliberális megmondóember.

„Miközben egész Európa és a nyugati világ számára világos, hogy ezt a háborút Ukrajnának kell megnyernie, hiszen csak így lesz vége az ukrán nép írtásának és csak ez garantálja Európa jövőbeni biztonságát, addig Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke, megint olyasmit mondott, amitől minden jó érzésű magyar embert elfog a szekunder szégyen! Amellett, hogy Oroszország kétségtelen győzelmét prognosztizálta, azt is elmondta, hogy Ukrajna már most olyan, mint Afganisztán, »egy senkiföldje«. Válaszul Dnyipro polgármestere polkorrektség nélkül – ami OV politizálásának kedvelt stílusjegye – »ribancarcúnak« titulálta őt, és többek között alávalóságnak nevezte azt, hogy a magyar politikai elit képes az oroszoknak megbocsátani 1956-ot. Rajta kívül az ukrán hadsereg egyik drónparancsnoka is nagyon kiakadt Orbán szavain és Bachmutból üzent neki, hogy látogasson el oda, ahol magyarok is harcolnak Ukrajnáért és nekik mondja el, hogy Putyinnal együtt Kárpátalja felosztását tervezi. Majd emlékeztetett arra, hogy végzik a zsarnokok, a hatalom bitorlói, például a román Ceausescu.

Mi pedig üzenjük meg Orbán Viktornak, hogy Magyarország szabad polgáraiként elhatárolódunk tőle, és hogy szerintünk Ukrajna nem a »senkiföldje«, hanem a bátor hősöké! Olyan hősöké, akik értünk is küzdenek, akik miattunk, a mi szabadságunkért is ontják a vérüket! Vagy pedig civil lakosként vívják a túlélés oly gyakran reménytelennek tűnő harcait! Naponta órákat töltve idegölő rettegéssel a rakétatámadások és bombázások idején, s azért imádkozva, hogy csak sikerüljön túlélniük ezt a napot is! S ezek az emberek lennének a »senkiföldje«?

Nem! Orbán Viktor, ezek az emberek nem a »senkiföldje«! Ezek az emberek hősök! Akik megérdemelnek minden tiszteletet tőlünk! S ez a legkevesebb, amit adhatunk nekik. És ezért követeljük Öntől annak az ún. Másik-Magyarországnak a nevében – ahol még nem felejtettünk el teljesen embernek lenni – , hogy kérjen bocsánatot Ukrajnától ezért a végtelen arcátlanságért!

Ha egyetértesz ezzel a felhívással, kérlek jelezd egy lájkkal és add tovább, hogy lássuk, sokan vagyunk! S bizony létezik az a Másik-Magyarország!”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató