2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Cenzúrázza az Eötvös József Gimnázium oldala a vesztegetési üggyel kapcsolatos kommenteket

A budapesti Eötvös József Gimnázium Facebook-oldalán korlátozták a hozzászólásokat, az „Eötvös József Gimnázium Öregdiákok – Hivatalos Csoport” című nyilvános Facebook-csoportban pedig az admin közölte: törölni fogják a vesztegetési botrányra vonatkozó posztokat és hozzászólásokat – írja a Metropol.



A Budapesti Rendőr-főkapitányság vesztegetés bűntett gyanúja miatt rendelt el csütörtökön nyomozást, miután a Metropol hangfelvételt tett közzé arról, hogy az iskola igazgatója, Moss László és a gimnáziumhoz tartozó Reáltanoda Alapítvány vezetője, Kálmán Gábor pénzért vehettek fel olyan diákokat az iskolába, akik pontszámuk alapján nem tudtak volna bekerülni. Az iskola közleményben tagadta a vesztegetési vádakat.

A nyilatkozatot az iskola hivatalos Facebook-oldalán is közzétették, ami alatt korlátozták a hozzászólásokat. A poszt alatt most csak két hozzászólás olvasható: az egyik hozzászóló szerint várható volt, hogy a tanársztrájkok miatt támadni fogják az iskolát; a másik szerint az igazgató tisztessége és becsületessége megkérdőjelezhetetlen.

Az Eötvös József Gimnázium Öregdiákok – Hivatalos Csoportban több bejegyzés is megjelent a vesztegetési üggyel kapcsolatban, vasárnap azonban az admin alábbi bejegyzést tette közzé:

 

A csoport leírása szerint az admin a gimnázium igazgatójának, Moss Lászlónak a megbízásából a csoportban megjelenő tartalmak (bejegyzések, hozzászólások) és a tagságok kizárólagos kezelője, az viszont nem derült ki, hogy a fenti szabályt az igazgató utasítására hozta-e az admin.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató