2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Donáth Anna vinnyog: A kormány tévútra vezetett minket

A megélhetési válság már a középosztályt is elérte - vinnyog Donáth Anna a közösségi oldalán.

„Közvetlen EU-s pénzhez juthat 100 magyar civil szervezet. Két éve az Európai Parlamentben fontos eredményt értünk el a témavezetésemmel. 800 millió euró pluszforrást szereztünk az európai alapértékek elősegítésével foglalkozó civil projekteknek. Ez a pénz érkezett meg tavaly novemberben négy magyar civil szervezethez, összesen több mint másfél milliárd forint értékben.

Közülük is a legnagyobb összeget, 1,4 milliárd forintot az Ökotárs Alapítvány kapta. Nem saját felhasználásra, hanem arra, hogy ezt átlátható pályázati formában továbbossza magyar civil szervezetek között. Az első ilyen pályázat nemrég jelent meg az Ökotárs Alapítvány honlapján, 2023. március 20-i beadási határidővel. Akár 100 civil szervezetet is támogathatnak, közel egymilliárd forint értékben.

A közvetlen EU-s támogatásra olyan projektekkel lehet jelentkezni, melyek közös európai alapértékeinket (például a szolidaritást, az esélyegyenlőséget, a kisebbségek jogait vagy a párbeszédet) erősítik a magyar társadalomban.

Hiánypótló tevékenységek ezek, melyeket a kormány a legalapvetőbb szinten sem látott el az elmúlt 12 évben. Sőt, plakátkampányaival, gyűlöletkeltő propagandájával épp ezen értékek ellen hangolta a magyar embereket.

Pedig ezek nélkül az európai alapértékek nélkül esélyünk sincs az európai életszínvonal elérésére. A megélhetési válság már a középosztályt is elérte. A kormány tévútra vezetett minket, és csak egymás segítésén, a rosszabb esélyekkel indulók támogatásán és a közös problémáinkról való őszinte párbeszéden keresztül vezet innen kiút.

Ezért is örülök, hogy munkám eredménye hamarosan végre kézzelfoghatóan megjelenik 100 magyar civil szervezet életében. Kívánom nekik, hogy projektjeiket sikerrel és eredményekkel valósítsák meg. Ez mindannyiunk érdeke.”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató