2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Megszökött Rio egyik legveszélyesebb drogbárója, nagy erőkkel keresik

Megszökött a 2017 óta ült börtönben lévő Jean Carlos dos Santos (másik nevén Jean do Morro), aki elfogásáig a riói favellában irányította a kábítószer-kereskedelmet. Vasárnap úgy pattantak meg a rabtársaival együtt, hogy ágyneműt kötöztek egymáshoz, és azon ereszkedtek le egy szeméttelepre.

A 37 éves bűnözőt azért is elítélték, mert megölte az ügyvédjét, aki nem tartotta be a neki tett ígéretét, és nem tudott kimenekíteni a börtönből két bandatagot.

A rendőrség nagy erőkkel keresi a három veszélyes elítéltet. Az egyikről, Marcelo Sterque-ről a BBC megjegyezte, hogy egyszer már kisétált senkitől sem zavartatva a börtönből, hogy egy bérgyilkosságot elkövessen, majd visszatért oda. Az őröket lefizették, és annál jobb alibi nem is lehetett volna, mint hogy ő a cellájában ült.

A gyilkosság azonban annak ellenére sem sikerült, hogy 13 golyót eresztett egy nőbe, aki miután túlélte a támadást, azonosítani tudta az elkövetőt.

A börtön illetékesei azt mondták, hogy tart a vizsgálat a szökés pontos körülményeinek feltárására. A börtönlátogatásokat időközben felfüggesztették, és 18 elítéltet, akiknek kapcsolata van Jean Carlos dos Santosszal, más börtönökbe helyeztek át.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató